Ett viktigt användningsområde för det nya släpet är ju förstås att kunna transportera traktorn. Var lite osäker på om jag skulle behöva modifiera kapellställningen på höjden men det behövs inte. Fri höjd under är 131 cm, traktorn är 127 på höjden när ratten är framfälld något. Det är ju nästan skjutpassning.

Bredden på flaket invändigt är 125 och traktorn är 115 bred över bakhjulen det går fint, är ju närapå lite glapp. Det hade jag kollat innan jag köpte kärran.

Flaket är 250 långt, traktorn är strax under 2 m, det blir också bra, traktorn är en smula baktung och det finns plats nog att dra fram den så det blir lämpligt kultryck.

Vikten är inget problem, traktorn väger runt 400, kärran får ta 680.

Sen behöver jag ett par lämpliga lastningsramper, dvs plank med beslag och så skall jag investera i en handvinsch för att dra på den och fira ner den, det går ju i vilket fall inte att köra den av och på med kapellet på plats.

Några stadiga spännband lär också behövas, har bara såna där smala "hobbygrejor" nu. Har inte kollat än hur det är med spännfästen, behövs det får jag sätta dit där det krävs.

5 kommentarer | Läst 2707 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Vesslan tor 15 mar 2012, 12:29
Ska Du och traktorn ut på turne?

V
av totte tor 15 mar 2012, 14:45
Jomenvisst, vi skall till Citroën-klubbens årsfest i Gränna 14 - 17 juni. Kom fram till att det var för långt att köra med traktorn. Sen kan det nog bli andra mindre arrangemang här i närområdet.

Kan tänkas jag dyker upp nedåt nejderna nån gång antingen före eller efter Grännaträffen, planeringen är inte klar än.
av Vesslan tor 15 mar 2012, 16:06
Det vore kanonroligt att få se traktorn LIVE!

Hoppas du kommer nedåt i sommar !

V
av huggarn82 tor 15 mar 2012, 23:09
totte skrev:Jomenvisst, vi skall till Citroën-klubbens årsfest i Gränna 14 - 17 juni. Kom fram till att det var för långt att köra med traktorn. Sen kan det nog bli andra mindre arrangemang här i närområdet.

Kan tänkas jag dyker upp nedåt nejderna nån gång antingen före eller efter Grännaträffen, planeringen är inte klar än.


finns ju folk från skåne/småland som åker BM traktorer upp hit till traktorracedagarna i Döviken det är ju längre :wink: :mrgreen:
av totte fre 16 mar 2012, 01:43
Jaja, dom får skylla sig själva! :D