På hemmafronten har det mest varit garderobsjobb. Måndag den 12:e blev det Ikea-resa och inköp av ett dubbelskåp, 2 x 75 cm, med skjutdörrar. Sen skulle det installeras, vilket blev en hel del pyssel. Skåpet var 201 cm högt, plus ett par cm marginal för skjutdörrens beslag. Takhöjden var 196 cm i främre högra hörnet. Fram med sågen alltså och kapa ned skåpstommarna och sen borra om för pluggarna till sockeln. Sen kapade jag dörrarna och borrade om hålen för de nedre beslagen.


Allt passade sen, det är rätt hygglig passform och kvalitet på Ikea-grejorna numera. Så linneskåpet är på plats. Några stänger för att hänga kläder var nästa steg.


De senaste dagarna har jag fixat upp några hyllor och så var det mangeln som skulle in här också. Den behöver stå på kortväggen frmför linneskåpet, men där kan den inte stå för då går det inte att dra ut korgarna i skåpet. Så det fick bli en rörlig lösning, en skiva som kan svängas ut.


Hyllorna gjorde jag av ett par buntar furupanel som fanns på stället, så kom det till användning.

Mangeln utsvängd. Vänstra änden går, som syns på hjul. F ö ett par hjul från en skrotad garagedomkraft. Lindade med tejp för att inte ge spår i golvet. Andra änden vrider sig kring en bult i det fasta stativet.


Så krävs en spärr, så åbäket står stilla när mangling pågår.


Därmed så är äntligen det här projektet klart i stora drag. Några detaljer kan det bli senare men det stora jobbet är gjort, vilket känns bra. Jag började bli rätt less på att böka i den här skrubben nu.

4 kommentarer | Läst 1749 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Kse mån 18 maj 2015, 01:13
Uppfinnartotte slår till igen. :grin:
av lfq mån 18 maj 2015, 06:43
Snyggt - nu är det väl inga ouppackade flyttkartonger kvar.
av totte mån 18 maj 2015, 12:02
lfq skrev:Snyggt - nu är det väl inga ouppackade flyttkartonger kvar.


Ehhh, joo, det står nog ett par kartonger på vinden, men det går framåt

Uppfinnartotte slår till igen. :grin:

:-B :D
av Uvskogen mån 18 maj 2015, 13:37
Instämmer med "Kse"! :idea: