WHOOO_HOOO! Garagesaneringen är klar! Rensade ut sista hörnet i eftermiddags.



Så det blev en Calvados efter maten, Blivande snickarn för att fira denna tilldragelse.

Senaste dygnens töväder har nu förvandlat infartsvägen till en knagglig iskana, praktiskt taget omöjlig att gå på. Så idag plockade jag fram sparkstöttingarna, så vi, mogna ungdomar i familjen, hade något att stödja oss på när ci skulle iväg på hundpromenaden. Funderad på om man skulle tagit snöslungan, är ju en stor motoriserad rollator :mrgreen: ! Men sparkarna är tystare och billigare i drift. På landsvägen är det hyvlat och sandat, så där går det hyfsat att gå, det är alltså bara en fråga om att ta sig dit utan att bryta något.
På väg hem, postkassen på styret, inte ens hundarna vill gå på isen.


Renoveringen av Partner R19 går vidare. Fick av den vrenskande brickan på vevaxeln igår. Avdragare och gasolbrännare fixade det problemet. Renoveringens tre "V" ,Våld, Värme och Varsamhet, dvs det går åt att ta i ordentligt ibland, värme gör ofta att det släpper lättare och allt våld skall anbringas med varsamhet och eftertanke för att saker inte skall gå sönder.



Sen ut med tätningen, fick tillgripa ett litet specialtrick, man borrar två hål i tätningsringen och skruvar i ett par plåtskruvar, sen är det enkelt att dra ut den med en tång.


Den andra tätningen sitter i ett löstagbart hus, som också utgör fäste för tändningen, så den var bara att trycka ut. Tätningarna var inte slut, kanske lite hårda, men hade ganska säkert fungerat. Men det vore korkat att inte sätta i nya när jag ändå har den helt nedplockad.


Annars är det mest rengöring nu.


Dagens insats har varit att ta isär, rengöra och återmontera startapparaten. Nytt snöre fick den, annars är den i väldigt bra skick. Hela sågen verkar inte ha "gått så många mil", det finns mycket lite tecken på slitage. Kommer att bli en rejält bra såg att köra tror jag.


5 kommentarer | Läst 3838 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 03 mar 2012, 23:46
Vem är människa i fjärran om du är fotografen? Kul med städat garage förstår jag, låt det vara ifred nu ett halvår och snickra en trädkoja eller nåt i stället! :smile: Tar du en petit calva varje dag så löser det sig.....
av Blivande snickare lör 03 mar 2012, 23:56
Du kom ihåg! :D
Kan inte hundarna gå på skaren eller håller den inte?
av totte lör 03 mar 2012, 23:58
Människan i fjärran är för allt vad jag kommer ihåg min ärade hustru.

Ånä, har redan börjat grisa ner i andra ändan, med hjälp av en skitig gammal motorsåg :twisted: .

Men det tar ett bra tag innan man byggt upp samma dammlager överallt, det klarar sig rätt bra länge med lite normal städning runt själva arbetsplatsen. Det är slipning, stålborstning av rost och sånt som är värst, försöker göra det ute, men inte alltid det går av klimatskäl.

En calvados kan man ju ta sig i vilket fall (eller en whisky)! :grin:
av totte sön 04 mar 2012, 00:00
Blivande snickare skrev:Du kom ihåg! :D
Kan inte hundarna gå på skaren eller håller den inte?


Jomenvisst, för det viktiga i livet har jag gott minne! :lol:

Jo, jag tror det bär dom, men själva har dom inte fattat det efter att inte ha kunnat gå på snön på hela vintern.
av Blivande snickare sön 04 mar 2012, 10:34
totte skrev:
Blivande snickare skrev:Du kom ihåg! :D
Kan inte hundarna gå på skaren eller håller den inte?


Jo, jag tror det bär dom, men själva har dom inte fattat det efter att inte ha kunnat gå på snön på hela vintern.


:lol: :lol: :lol: Dom tar det säkra för det osäkra!