Tisdagen och onsdagen bjöd på ovanligt fint väder, mitt i all snön. Efter kalla nätter så blev det nära 10 grader på tisdagen och ett par grader svalare på onsdagen. Strålande sol och vindstilla båda dagarna. Så vi tog ut eftermiddagsfikat, passade perfekt att sitta där "i den härliga vårsolens glans".


Så har jag sysslat med en del målning de senare dagarna. Tanken var att dörren till badrummet och dörren från matrummet mot korridoren nedåt skulle målas. Badrumsdörren var omålad masonit på insidan och synnerligen ful strukturmålning på utsidan. Den andra dörren var bara allmänt sliten och småsjaskig.

Badrumsdörren visade sig vara rätt illa åtgången på utsidan efter att någon skalat av faner. Efter första spacklingen:

Nu var det ju det också att någon tidigare invånare målat fönstersmygar och foder svarta, liksom diverse stolpar. Fick för mig att även måla om det. Har inga bra bilder före målning, inget att sakna dock. Snickerierna runt fönstren är av total amatörklass, men det är mycket jobb om det skulle göras om, skulle behöva i så fall bryta ut och göra om alltihop och det är inget som jag prioriterar nu i alla fall. Dessutom inget vinterjobb när fönster skall plockas ut och monteras om. Blir troligen ett större renoveringsprojekt här, men det ligger lång ner på listan.

Nu är det i alla fall vitmålat, och det gjorde stor skillnad. Förutom kring fönstren så var stolpen till vänster om ytterdörren svart, liksom den som står precis ovanför trappstegen.



Dörren från matrummet, nymålad:


Töväder har det nu varit rejält, Tisdag, onsdag hände inte så mycket, även om det var varmet på dagarna så var det rejält nattkallt. Men från i går, torsdag, så har det varit plusgrader hela natten och det har tagit rejält på snön.



9 kommentarer | Läst 2772 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre fre 17 feb 2017, 20:40
Tvära kast vad gäller vädret.
Från insnöad till nära på vårväder på en vecka.

Tur att du inte tog in sommarmöblerna. :wink:

Blir väldigt fint totte!
Har lite minnen kvar i skallen på hur det såg ut.
Vilket lyft där nere vid toaletten å dörren ut på baksidan. :-BD
av totte fre 17 feb 2017, 20:48
Japp, det är lite som gör stor skillnad, när toksskallar har varit och målat tidigare. Borde vara licens på inköp av svart inomhusfärg (för att inte tala om bordellröd :mrgreen: )
av lfq fre 17 feb 2017, 21:09
Och tavlorna pryder sin plats. Är det Blekingemotiv?
av totte fre 17 feb 2017, 22:05
Den övre är Karlshamnsmotiv, den nedre okänt.
av johan eriksson lör 18 feb 2017, 10:32
Det blir ett rejält lyft för huset med lite ny färg, färgval har stor betydelse.
Har en hall här med bordellröda tapeter och bruna foder, är nog dags att ta tag i det här snart.
av Mangan lör 18 feb 2017, 11:53
Vitt och fräscht! :) Har själv fått upp lite vit panel i källaren istälet för bastustuket som var där innan. Gör jäkligt mycket! Om jag hade varit en tiondel så flitig som Totte, hade även listerna varit färdiga. :)
av Vardon lör 18 feb 2017, 13:01
totte skrev:Japp, det är lite som gör stor skillnad, när toksskallar har varit och målat tidigare. Borde vara licens på inköp av svart inomhusfärg (för att inte tala om bordellröd :mrgreen: )


Sant på det, jag blev bortskrämd från en lägenhet jag tittade på efter att mäklaren sa "hon älskar att måla" - runaway!. Det brukar innebära att de älskar målandet men 0 och intet intresse för grundjobbet. Dessutom var naturligtvis allt i hemska färger.
av Uvskogen lör 18 feb 2017, 16:46
Första utefika på terrass eller motsvarande, när våren börjar anas, är underbart! I ett hörn vi vårt hus har faktiskt snödropparna visat sig redan!
av totte lör 18 feb 2017, 17:55
Jo just som ni säger, färgval betyder mycket. En hel del kvar här att göra, den där färgen som ser gul ut i bilden, den ser närmast skär ut i dagsljus. Sen är det ett överskott på golvlaminat som använts till fönsterbänkar och på en bit av väggen, mm. Men som sagt, prioriteringar, det här gjorde det hela uthärdligt.

Johan: Köp inte billig färg på ÖB eller så, skall man måla över bordellrött så blir det billigare med kvalitetsfärg, trots priset, 3 lager i stället för 5 - 6.

Mangan: Obehandlad träpanel har varit väldigt överskattat här i landet. Brukar dessutom mörkna en hel del med åren. Ja det där med lister ja ... fast jag har ju ingen skog att gallra.

Vardon: Undrar inte på at du flyddet från det objektet.

Uven: Ni har ju källare, då brukar lökarna sätta igång tidigt vid husväggen. Gråmulet och smågrinigt väder nu, men de där två dagarna med utefika höjde stämningen avsevärt.