Idag var det en fin senvinterdag. Fick ju ett litet baksalg här igår natt, några cm snö och temperaturen idag klev knappast över noll. Men i stället var det strålande sol, och hygglig dagsmeja och bar måttlig vind från nordväst. Och tecknen på den kommande våren finns nu i senvintern.
Tinat upp vid sockeln och lökväxterna tittar upp så smått

Första Tussilagon vid avloppsbrunnen


Tog en tur med skidorna, bra skare för hundarna idag och bra att åka med lite nysnö på skaren.
Hundar i motljus


Vi drog iväg nedåt vår lilla bäck, öppen lite här och där.




For och kollade vid brunnen uppe i skogen, eller hyggeskanten rättare sagt.


Såg faktiskt också några vårtidiga skogsmyror på en liten stack som solen befriat. Så det finns hopp om en kommande vår framöver, ser väl inte ut som det skulle hända så mycket närmaste veckan, men det är lite väl tidigt också.

Så till något helt annat: Sen i torsdags kväll så hänger det två lamm i garaget och mörar sig. De var rätt nyslaktade har kanske hängt ett par dagar, så de skall få hänga i åtminstone en vecka, temperaturen där är ca 6 grader och det borde bli ganska lagom hängt fram till torsdag, när jag ändå tänker vara ledig. Mycket fina, ordnades via ICA i Vännäs, ca 21 kg per st, vilket är precis lagom.


Veckan efter påsk skall jag vara ledig. Eftersom jag aldrig jobbar fredagar och skärtorsdagen är inarbetad så blir det 11 dagar ledigt för tre uttagna semesterdagar, ganska hygglig utdelning måste jag säga.

3 kommentarer | Läst 2588 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 31 mar 2012, 20:56
Vad ska du göra med lammen? Äta till påsk på en gigantisk fest eller stycka och frysa. Rökt lammfiol är förstå en av många alternativa läckerheter.
av totte lör 31 mar 2012, 21:00
Mest blir det stycka och frysa. En stek blir det nog i påsk, och så brukar vi sätta till ett storkok också, stora syltgrytan på vedspisen med kokkött. Sparar mycket plats i frysen, jämfört med att frysa det rått med alla benen.
av lfq sön 01 apr 2012, 06:53
Fin lamm och utan hagel :lol:
Vi har ibland hängt låren i garaget för torkning. Fena lår heter det på norsk och är svindyrt där borta.