Inledde mitt på dagen idag med att köra ner tvåhjularen och lasta upp all träbråte som skulle bort. Blev ett rejält rågat lass. En del var sånt som skulle in i uthuset, men det mesta var småkloss, sågspill, trasiga skivbitar och smutsiga och inoljade brädlappar och regelstumpar som tjänat som underlag och stöd under traktorbygget. Blev brännhögen direkt, eller, för att vara noga, en och en halv meter ovanför högen på snön nånstans ungefär där högen skall finnas.

Körde sen ner apparaten och backade in i garaget. Så blev det dags för fika, hundpromenad och så småningom middag, pyttipanna på kalvstek :grin: !

Nu på kvällen gick jag ner igen, lastade upp två kartonger järnskrot och lite andra prylar som skall till återvinning. Körde upp och deponerade det under skärmtaket bakom uthuset, i väntan på borttransport. Har en hel del annat gammat rat stående som skulle varit iväg länge, så nu måste det snart bli, gammal spis, trasig säng, två trasiga dammsugare och annat smått och gott finns det.

Nå, efter att ha fått iväg det från garaget i alla fall gick det äntligen att få lite ordning på det hela. Rensade ur och dammsög det sista i hyllorna bakom cirkelsågen och sen kunde jag flytta in det åbäket igen. Sen blev det städning av i stort sett hela golvet, sopa ihop det grova och sen på med dammsugaren. Efter att ha återställt småbänkarna till sina ordinarie platser ser det nu riktigt hyggligt ut.




Nu har jag två brötar kvar att spränga. Det är dock lite mer avgränsat och har inte följdeffekter i hela lokalen så det bör inte bli alltför betungande. En del småstädning i lådor och skåp finns kvar att göra också, men den värsta storstädningen är i alla fall gjord.
Ett hie som återstår ...

... och ett till


Avslutade kvällen med att stalla upp Opeln igen efter ett par veckors utevistelse.

4 kommentarer | Läst 2158 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ollonet mån 27 feb 2012, 08:43
verkar som om du tillbringar mycket tid i verkstan. önskar man var lika flitig själv.
vad jobbar du med när du inte är i uppfinnarverkstan?
av totte mån 27 feb 2012, 11:22
Systemutvecklare på Västerbottens museum, sitter och glor på en datorskärm hela dagarna. Då känns det rätt bra att, på fritiden, få tag i en rejäl järnbit som gör lite motstånd när man hanterar den. Om två år skall jag övergå till att bli statsanställd på heltid, dvs pensionär. :grin:
av Kse mån 27 feb 2012, 11:45
Ja man borde ta tag i garagestädandet men det är så mycket som ska fixas så det verkar som om man inte har tid att städa ordentligt.
Men det blir ju så mycket trevligare att börja skruva igen när allt är i ordning.
Angående statsanställning så funderar jag oxåpå det om en sisådär 30-40 år :wink:
av totte mån 27 feb 2012, 11:58
Det är så, tid känner man nästan aldrig att man har. Sen är det ju så med att när man gör nåt som dammar så sprider det sig i hela lokalen. Och varje gång man dammat ner kan man ju inte lägga många timmar på att dammsuga allting. Så det får bli ett ryck i decenniet ungefär och dessemellan grovuppröjning och utgrävning på arbetsbänkarna ibland. Tror jag gjorde en sån här storsanering nån gång hösten 01, då hade jag stått och sågat till fönsterbågar till växthuset i flera veckor och allting var täckt med ett tumstjockt lager av trädamm, en spånsug tar liksom inte allt.

För er ynglingar vill det till att utnyttja den ökande medellivslängden om ni skall få njuta av pensionen :wink: Annars blir det som för brevbäraren som snubblade i trappan, han dog på sin post.