Operation idag, lämnade Näva hos veterinären i stan vid niotiden. Hon skulle sen vara klar för hämtning efter lunch, så jag for runt på stan och uträttade en del ärenden och käkade lunch. Och så ringde dom och meddelade att hon var klar för hämtning vid ett. När jag kom dit så fick jag förstås recept på medicin som hon skall ha, och dom föreslog att jag skulle gå till apoteket som ligger bara några hundra meter därifrån, innan jag hämtade ut hunden.

Så nu är vi hemma, hon verkar inte vara riktigt nöjd med situationen, gnäller en hel del. Troligen har hon en del ont även om hon fått smärtstillande och så är det ju den förbaskade tratten, den förefaller inte vara riktigt populär. Skall in till veterinären i morgon fm och få en spruta och ta bort kompressen över operationssåret. Hoppas nu det läker som det skall. Stygnen skall bort om 10 dagar.

Detta är inte alls roligt!


7 kommentarer | Läst 5489 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders ons 20 jun 2012, 18:26
Verkar som operatinen gick bra? Det är jobbigt när ett husdjur inte mår bra, man ser att något är fel men man kan ju inte fråga och få ett svar.
Hoppas att det läker bra och att hon inte får några koplikationer.

Ja dom där trattarna är inte alls populära, har en katt som efter stereliseringen försökte med alla medel bli kvitt tratten. Var tvungen att ta av den för att rädda inredningen i huset.
av totte ons 20 jun 2012, 20:58
Jodå, enligt veterinärerna gick operationen utan problem, så så längt är allting bra. Hundstackarn är gnällig, undrar jag inte på, förmodligen är det lite ont, och en tratt på skallen kunde ju förstöra humöret för vem som. Hon är inte så smart heller, har inte kommi underfund med att det går mycket bättre om man lyfter lite på skallen, istället går hon och tittar ner och snubblar på den.
av Blivande snickare ons 20 jun 2012, 21:23
Stackars Näva!
Hälsa henne att krya på sig :)
av Kse ons 20 jun 2012, 21:56
Farsan hade en hund för några år sedan som blev livrädd för trappor pga. tratten.
Jag bodde i lägenhet då och skulle ha hunden i lägenheten över natten efter ett veterinär besök.
Jag ställde upp porten och släppte ut hunden ur bilen och bad den gå in, den han göra tre försök upp för trapporna innan jag han fram. Den sprang ganska fort och då tratten tog i varje gång med en rejäl smäll så blev den till slut livrädd. Försökte med alla medel att få upp hunden med det slutade med att den fick sova i bilen.
Gillade inte trappor ett långt tag efter det.

Skönt att det gick bra för er.
av totte tor 21 jun 2012, 14:56
Tack! Jo det där med trappor är problematiskt, man måste hjälp till med att hålla upp. Nu har jag klippt ner tratten ca 4 cm, skyddar lika bra men gjorde stor skillnad på framkomligheten. Var inne hos veterinären idag, dom tog bort kompressen som suttit fastsydd utanpå såret och så fick hon en spruta med smärtstillande.

Fredag 29/6 skall vi ta stygnen, så hela nästa vecka får hon vara trattkantarell.
av Uvskogen tor 21 jun 2012, 21:05
Denna underbara och glada hund som far fram som ett troll! Ge henne en kram från oss "totte".
av totte tor 21 jun 2012, 23:33
Jomen, hon kommer nog att fara som ett troll igen när hon bara blir avtrattad. Hon hälsar!