Aftonens arbete, nyss avslutat, var att passa in vänster golvplåt på plats och provskruva fast den. Det gick ganska smärtfritt.


Lyckades få alla skruvhålen rätt, samtliga skruvar gick dit med enbart lite bändande för att rikta upp mutterclipsen. Kom på att det går mycket bättre att först dra i en ganska lång skruv som är lättare att vicka åt olika håll tills det tar gäng. Sen drar man ur den och så slinker den rätta skruven på plats utan minsta protest. Mycket nöjd och gratulerar mig själv att jag antog tipset jag fick av en veteran på Citroënakuten att göra golven själv. Spegelvänd repris följer.

2 kommentarer | Läst 1833 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Hugin mån 14 apr 2014, 23:57
Konstig reaktion från min sida (som envetet uppmanat till frekventa uppdateringar avs. Emilialäget) ;

- ta det lite lugnt! Vi hinner inte med, det går för fort!

Tänk på att vi måste hinna med att begrunda, kommentera och ev. hitta fyndiga kommentarer till föregående inlägg, innan nästa kommer ...!
av totte tis 15 apr 2014, 00:09
:shock: :shock: :shock: :lol:

Kommer att tänka på en gammal historia om hockeyspelaren Rolle Stoltz. Nån gång på femti - sextitalet, Hyland stod vid rinken och refererade i radio, pratande som en kulspruta, som vanligt. Rolle kom åkande förbi och sa: "Snacka inte så jäla fort Hyland, vi hinner ju inte spela ifatt".