Emilia har anlänt! Ja, så är hon döpt av någon som haft henne en gång i tiden, det står på sidorna att hon heter det. Tycker att det känns som ett bra namn, det behåller jag nog.

Emilia anlände till min gårdsplan vid tvåtiden denna lördagseftermiddag och har nu intagit den plats hon skall ockupera för ett bra tag framöver, nämligen garaget.


Som ni ser på bilderna så saknas det en del. En framskärm och två bakskärmar finns, ligger inuti, så huv och en framskärm saknas. Främre bromstrummor finns inte heller och jag noterade också att motorn saknar fläkt. Av säten finns endast en rörram. Nå det är en hel del som kommer att behöva skaffas och en hel del att åtgärda. Motorn är en 425 cc tolvhästare, alltså rena krutpaketet, jämfört med niohästarn som sitter i traktorn.

Siktet är inställt på att renovera upp till hyggligt bruksskick, någorlunda original i utseende och skick, lackering i originalfärg som bör ha varit Gris Clair. Enligt chassinumret så är bilen byggd i Frankrike och den ljusgråa färden var den enda färgen som fanns på franskbyggda 2CV det året, vad jag har kunnat finna.

Det här är alltså ett projekt som kommer att ta sin tid, det blir förstås en och annan uppdatering här i bloggen.

Allra först är väl att gå igenom och göra en första behovsinventering, både vad gäller delar och åtgärder. Motorn skall förstås plockas ur och gås igenom och renoveras efter behov och karossen skall lyftas av så att det går att undersöka ordentligt i vilket skick ramen är.

Nu lär det inte hinna bli så mycket gjort närmaste tiden, om en och en halv vecka bär det iväg till Gränna och Citroenklubbens sommarfest och sen skall jag tillbringa nån vecka i södra Sverige, sen har jag mera semester i juli och en del annat att göra då. Inte för jag kommer att kunna hålla mig borta från garaget, men det blir väl först till hösten som det drar igång på allvar.

17 kommentarer | Läst 13223 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 02 jun 2012, 20:32
Ja du kära "totte", det vore ju förstås för jä....t att bara ligga på rygg ett år framåt på ledig tid :lol:
av ananders lör 02 jun 2012, 20:34
Ja du totte, du ligger inte på sofflocket direkt. Färdig med ett objekt så rullar ett nytt in. Ska bli spännande att följa dig i ditt arbete med Emilia. Lycka till.
av JD 2006 lör 02 jun 2012, 21:16
Alltid roligt att ha något att pyssla med,

Lycka till totte \m/
av totte lör 02 jun 2012, 22:40
Tackar allihop! Jodå, nu är sysselsättningen tryggad ett bra tag framöver. Har just varit nere och tittat över det hela lite mer ordentligt. Givetvis en del rost att åtgärda, men inte så illa som det brukar vara, mesta av golvet är helt, brukar ofta vara knäckebröd, höger bak hjulhus riktigt bra, vänster lite sämre men reparerbart. Dörrarna verkar nästan helt OK, vilket är ovanligt. Ramen är inte bra, den har på klassiskt maner vikit sig strax bakom framhjulsinfästningen, kan inte avgöra nu om den skall bytas eller kan lagas, det blir när jag lyft av karossen.
av Knegarn sön 03 jun 2012, 08:49
en eloge till dig redan för att ta sig an tanken på ett såntdär projekt :) du kommer se ut som en riktigt serifigurskuf när du puttrar runt i ume me dendär sen :D
av Sweden-viking sön 03 jun 2012, 09:13
Blir med intresse att följa Tottes äventyr i garaget..
:D :D :D
av Blivande snickare sön 03 jun 2012, 10:31
Sweden-viking skrev:Blir med intresse att följa Tottes äventyr i garaget..
:D :D :D

Du tog orden ur min mun viking :grin: .
av Slurfi sön 03 jun 2012, 10:57
Blivande snickare skrev:
Sweden-viking skrev:Blir med intresse att följa Tottes äventyr i garaget..
:D :D :D

Du tog orden ur min mun viking :grin: .

Precis så, och nya projekt är ju skoj.
av totte sön 03 jun 2012, 13:32
Tackar allihop! Jo då Knegarn, nu är man slutgiltigt klassad som en udda figur ur nåt seriealbum. Det trivs jag rätt bra med. Måste väl skaffa basker eller rutig keps också. :D
av ICE sön 03 jun 2012, 14:29
Basker totte, basker är det rätta för dig!
Komplettera med en baguette under armen och en flaska rödtjut i bakfickan så är du sånära en fransk gubbe du kan bli sen 8)
av Baksätet sön 03 jun 2012, 15:02
Ser ut som ett trevligt projekt, Ska bli kul och följa :)
av totte sön 03 jun 2012, 15:12
Basker är nog rätt som sagt, måste anskaffas, rödtjut har jag och tror det ligger ett par baguetter i frysen. 8)
av ICE sön 03 jun 2012, 16:25
Hehe bildgooglade fransk gubbe nu, ursäkta mig för ordet gubbe totte men det blev så bara :smile: och detta är träff 2 och 3. Det är alltså såhär du ska se ut när du är klar med det senaste projektet och när du gasar kring på din franska lilltraktor.
Lycka till men med tanke på tidigare resultat från dig vet jag att även denna kommer bli fin :-bd


Bild


Bild
av Blivande snickare sön 03 jun 2012, 16:52
:lol:
av totte sön 03 jun 2012, 17:09
Hehe, perfekt! :ugeek: :lol:
av Knegarn mån 04 jun 2012, 19:46
ja säger som Ola-Conny: fräänskt viin is best in world!
av totte mån 04 jun 2012, 23:41
Knegarn skrev:ja säger som Ola-Conny: fräänskt viin is best in world!


Oui! :grin: :grin: :grin: