Ja Elmia i sig skall jag inte säga något om här, jag har redan skrivit och lagt in lite bilder i tråden: totte - ELMIA Wood 2017

Men något om resan skall jag berätta. Den inleddes med att jag måste stiga upp redan kvart i sju, en för mig fullständigt okristlig tid, det är ju mitt i natten! Nå, det går faktiskt rätt bra, när man har något väsentligt som skall ske. Kvart över sju kom gode vännen Olle, som är en morgonpigg man, och skjutsade mig sedan till Värestorp, ett par mil norröver. Där väntade den här på forumet välkände drängen Anders, ananders.

Vi rullade norröver, en trivsam resa där vi ju hann att prata en hel del. Det tog precis två timmar tills vi var i Vaggeryd. Där började kön. Med tanke på rapporterna om det gräsliga kaoset från dagen innan så fruktade vi det värsta, att i sämsta fall inte komma in förrän långt framåt eftermiddagen. Första halvtimmen i kö verkade det faktiskt såpass illa, det flyttades inte många meter i taget och stod mest stilla. Men sen verkade det börja gå lite bättre och kön rullade mesta tiden, om än sakta. Det tog väl en dryg timme från samhället tills vi var framme på parkeringen. Och vi kom fram till det fältet där campingen är, om än på fel sida diket. Det var ganska lätt fixat på kvällen efter mässan.

Nå, så hoppar vi fram till fredag eftermiddag. Jag hade, som tidigare nämnts, gjort upp om att få skjuts till Kungsbacka för att hämta bilen som skulle inköpas, en Citroën Xantia blog/totte/rakade-kopa-en-bil_b-7505.html. Bekvämt nog för mig så kunde jag lämna det mesta av mitt bagage i Anders bil för att hämtas hemma hos honom senare, annars hade jag fått kånka på alltihop fram och tillbaka mellan montern och parkeringen.

Den förträfflige forummedlemmen Gunnebyarn var den som ställde upp och gjorde sig omaket att köra ned till Kungsbacka trots att han sen skulle upp till Tjörn norr om Göteborg. Fram kom vi kvart över sju och där mötte säljaren Åke upp, vi hade kommit överens om att mötas vid stationen och allt klaffade fint.

Så åkte vi, i en ärevördig Citroën BX, hem till Åke för att göra klart affären och överlämnandet av Xantian. Som väntat, tack vare goda referenser på Citroën-forumet, så var bilen minst lika bra eller lite bättre än i annonsen. Affären gjorde vi upp snabbt utan krusiduller, jag överlämnade de femtusen som återstod, handpenning på en tusenlapp fick han för en vecka sen. Så gjorde vi ägarbyte och påställning via hans telefon. Försäkring från och med lördagen hade jag fixat tidigare i veckan.

Ja sen var det bara att dra iväg, men först tillbaka in i Kungsbacka för jag var nämligen rejält hungrig och behövde dessutom tanka. En pizza och femtio liter bensin senare så drog jag iväg E6 ner till Halmstad och så över Hässleholm hem. Så allt klaffade perfekt och bilen gick som en dröm hela vägen. Tråkigt att jag inte har några som helst missöden, haverier eller något annat kul och spännande att berätta.

Återstår bara att tala om att det blev en liten tur med Xantian idag, upp till Anders för att hämta packningen och så tog vi sen en liten omväg hem.

Så där ser man i alla fall hur smidigt allt kan ordnas tack vare hjälpsamma Skogsforumister. Tack till Anders för den trivsamma resan upp och hemfrakten av packningen. Stort tack till Håkan, Gunnebyarn, för den fina servicen fram till Kungsbacka.



10 kommentarer | Läst 5301 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre mån 12 jun 2017, 17:01
Se där ja.
Gutt att allt klaffade och att bilen var i skick som utlovat.

Blev ett äventyr denna helg för dig med. :-bd
av Uvskogen mån 12 jun 2017, 17:18
Den ser ju väldigt fin ut! Ska inte säga några fler superlativer med risk för att "jinxa" köpet men :-bd på den!
av totte mån 12 jun 2017, 18:57
Jo, det är alltid lite spännande med såna här resor. Räcker ju med att det har hänt nåt i en av länkarna så står man där.

Den har små rostskador på bakskärmarna, precis som"utlovat" av säljaren, men mindre än förväntat. Det är det klassiska stället på Xantia. Ni ser skarven ovan bakre stötfångaren som svänger ner i skärmkanten. Ovanför det idiotvecket vet man att om man inte ser rosten så finns den. Är lite bubblor på höger sida, lagat och påbörjat ny rost på vänster.

Den här 2L, 16V-motorn är en av de trevligaste bensinare man kan köra, fint drag över hela registret och rätt snål i bränsle. Inga missljud eller annat alarmerande upptäckt hittills. Kamrem nybytt. Nu skall jag bara ha den där lilla turen som alltid behövs med gamla fordon. Föresten, gammal, den är ju inte ens 20 år, yngre än Blivande snickare :d
av johan eriksson mån 12 jun 2017, 20:42
Grattis till nyförvärvet totte. Och får även tacka för en trevlig pratstund i lördags.
av Blivande snickare mån 12 jun 2017, 21:10
Grattis till nyförvärvet!

Gammal är den inte, hoppas den går minst lika länge som mig! :D
av totte mån 12 jun 2017, 21:16
Tack båda!

Tack själv Johan, alltid kul att råkas om det än blir lite kort.

Jodå snickarn försöka duger, men f-n vet hur man skall slå en seg finländare.
av sundelius mån 12 jun 2017, 22:20
Försök dig aldrig på en kamp med en finne, det var ju det jag testade på torsdagskvällen #:-s
av totte mån 12 jun 2017, 22:32
Ha, ja det syntes på fredagen hurpass lönlöst det är. Inte nog med hur du såg ut X_X :shock: , finnen var ju dessutom oförskämt pigg :lol:

Tack för whiskyn förresten, den var ytterst drickbar!
av sundelius mån 12 jun 2017, 22:53
Håller med, hade ej provat den förut men det var inte sista gången
av Kse tis 13 jun 2017, 00:58
Ja det var ju synd att det inte blev några missöden, ja för historiens skull alltså. :wink: