Jag är ju med på forumet Citroenakuten. Där har vi haft en medlem, Tobbe (tobbelov). En fantastisk man, full av energi, renoverat klassiska hydraulcittror på löpande band. Alltid hjälpsam, generös och redo med uppskattande kommentarer till alla.

Och nu fick jag veta idag att han dog plötsligt i torsdags kväll :cry:

Har ingen aning om hur han dog, olycka eller sjukdom eller vad. Tobbe var inte gammal, runt de fyrtio nånstans, fru och två grabbar. Jag träffade honom i somras, han bodde i Kumla i en villa. En sån man som man kände som en kompis och vän nästan omedelbart. Inte så ofta som en bekant från nätet berör en såpass, men just nu känner jag mig riktigt sorgsen. Hade verkligen sett fram emot att få träffa Tobbe fler gånger, härnäst i juni på Citroenklubbens sommarfest.

8 kommentarer | Läst 5182 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq lör 14 apr 2012, 19:13
Jag beklagar sorgen, förstår hur du känner. Du har ju träffat honom privat men det är väl också så att man kan få en speciell kontakt med forummedlemmar. Hoppas du kan fortsätta med din CV även om det just nu kan kännas tungt.
av Mikael lör 14 apr 2012, 19:25
Beklagar sorgen.
av totte lör 14 apr 2012, 19:47
Tack! Tobbe var speciell, en av de mest uppskattade på forumet, det märks också, det strömmar in sorgsna kommentare från både dom som träffat honom i verkligheten och dom som bara tagit del av hans fantastiska kunnande på nätet.

En av Tobbes mest fantastiska prestationer, världens vackraste cab:

Bild

Bild
av Kse lör 14 apr 2012, 21:20
Beklagar sorgen totte, alltid tungt när någon bekant går ur tiden.

Lite speciellt då det är ”nätbekanta” även om du nu träffat ” tobbelov ” IRL.
Funderade på det där senast i veckan.
Alla forum har ju sina profiler och vore inte det samma utan dem.
Många är ju helt anonyma på nätet eller har iaf ingen som man träffrar i verkligheten på forumet.
Det vi skriver på nätet kommer ju att vara kvar här en lång tid framöver. En förbannelse för vissa som kanske inte kan stå för allt dom skrivit, men det kan ju också vara ett ovärderligt fotspår som man lämnar till eftervärlden. Kanske kommer mina ungar en dag att upptäcka att farsan faktiskt förde en sorts dagbok på nått mossigt gammalt forum på internet, ni vet det där fenomenet som var poppis ett tag under 2000 talets början. :wink:


Nu finns ju iaf mycket av tobbelov´s kunskap bevarat på citroenakuten och han har på så sätt blivit odödlig då hans tips och funderingar kommer att fortsätta att glädja citroenägare för en lång tid framöver, han har lämnat ett fotspår.

Det kommer säkert hända på detta forum också så småningom men frågan är ju då bara om någon får reda på varför en användare plötsligt tystnar.
av totte sön 15 apr 2012, 00:28
Tack! Det har just nu kommit in över femtio svar i tråden om Tobbes bortgång. Det är otroligt många som fått hjälp och uppmuntran av honom både via forumet och i verkliga livet. Och det märks verkligen på det som sägs att det inte bara är pliktskyldiga kondoleanser, det är så många som är väldigt sorgsna. Kan ju inte säga att jag kände honom väl, men mitt intryck är att man hittar få personer som han, så jag sörjer också att jag inte fick chansen att lära känna Tobbe lite bättre.

Men som sagt hans verk lever ju vidare och kommer inte att kasta någon skugga över honom i framtiden. För oss på forumet är det ju ändå en förbipasserande tråkighet. Hoppas mest på att det går väl för hans fru och barn, det är ingen lätt situation, för hon är nämligen stendöv. Får verkligen hoppas att det finns mycket släkt och vänner som kan hjälpa dom, om inte annat med allt praktiskt elände som sånt här för med sig.
av ollonet sön 15 apr 2012, 06:27
tråkigt att höra. ena dagen är allt som vanligt och nästa är de borta.
verkar dock som han lämnat idel ljus efter sig. jobbigt med fru o barn som blir kvar.
råkade ut för nåt liknande i höstas när en tidigare arbetsgivare plötsligt gick bort. konstig känsla.
av Blivande snickare sön 15 apr 2012, 18:58
Beklagar sorgen totte :cry: . Han var helt klart en omtyckt man.
av totte sön 15 apr 2012, 19:33
Tack båda två!