En liten bit i taget händer det nåt. Efter varje insats är det dags att pusta ut och inta kall dryck. En och annan lampa uppsatt, möbeler flyttas hit och dit, en kartong då och då blir uppackad, tempot blir inte högt i rådande väderlek.

Ett rätt påtagligt behov var att få upp en markis över fönstret till matrummet, där eftermiddagssolen steker på. Kollade lite såna firmor och fann att en markis på 140 bredd skulle ryka på bra över tvåtusen och med leveranstid på flera veckor på många ställen. Sen hittade jag budgetvarianten på Rusta, en butik som jag annars vanligen undviker. Där var det strax över sexhundra spänn så det blev inköp. Hade en inköpsrunda igår, markisen, bänkarmatur, TV-antenn och kabel, myggnät samt en massa krokar i olika dimensioner.

Satte upp markisen idag och vad jag kan bedöma var den inte alls dålig.

Så var det TV-antennen. Vet inte hur tidigare ägare haft det men det fanns ingenstans att få in kabeln i rummet. Min borrförlängare ligger i nån av sådär arton lådor i garaget. Men min gode vän Olle i Vä hade långborr att låna ut så nu finns det ett fint hål i väggen för den kabeln. Skall sätta upp antennen i morgon tänket jag.

I köket satte jag upp den lilla billiga bänkarmaturen över diskbänken, en sån saknades där. Funkar bra tills vidare, behövs det nåt bättre sen så har jag alltid användning för ett litet lysrör.

Myggnät - ja inte mot mygg, nu i alla fall, men flugor finns och av nattfjärilar är det stundtals rena invasionen. Det vi har nu är sånt som är som tunna dukar som man fäster med en slags klisterremsor med kardborre på. Duger tills vidare, när jag får tid och verkstaden i ordning skall jag göra riktiga myggfönster.

Skall försöka komma med en bildkavalkad nån av de kommande dagarna.

4 kommentarer | Läst 2866 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan ons 30 jul 2014, 00:28
De där.dukarna med kardborreband överträffade mina - lågt ställda! - förväntningar. Jag köpte mina på hornbach. Bra och enkelt. Har länge tänkt göra fönster, men ingen bra modell har jag kommit på.
av Uvskogen ons 30 jul 2014, 08:05
Ibland finns det hel ok grejer på lågprisaffärerna!
av Mangan ons 30 jul 2014, 08:19
Hornbach är nog inte att betrakta som lågprisaffär, de har ett väldigt bra sortiment av det mesta, tex installationsel. I alla fall butiken i Gbg.
av totte ons 30 jul 2014, 22:52
Mangan skrev:De där.dukarna med kardborreband överträffade mina - lågt ställda! - förväntningar. Jag köpte mina på hornbach. Bra och enkelt. Har länge tänkt göra fönster, men ingen bra modell har jag kommit på.


Instämmer, funkar riktigt hyggligt. Enda problemet var att det fastklistrade bandet ville släppa i ändarna, men en liten nubb i var ände så löstes det.