Dags idag för dubbelbesiktning, Opeln och den nyligen förvärvade släpkärran.

Premiär var det att besöka den rätt nyöppnade bilprovningsanläggningen på Teg, söder om älven i Umeå. Liten anläggning, bara en port men gjord för att ta lastbilar och släpfordon. Mycket praktiskt för mig, bara några minuters väg från jobbet. Den stora anläggningen ligger längst ut i andra ändan av stan, en hel mil dit.

Och det blev framgång, båda ekipagen klarade examen med högsta betyg, blanka protokoll. Bromsjobbet på släpet, som jag gjorde häromdan hade lyckats väl, bra och helt jämnt bromsade släpet. Så nu är årets besiktningar avklarade, Dieselnutte fyller fyra och skall inte kontrolleras förrän nästa år.

Godkänd gårdsprydnad


8 kommentarer | Läst 4353 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi mån 21 maj 2012, 21:24
Skönt.
av Thunborg mån 21 maj 2012, 22:39
Blanka papper , GRATTIS ! då klarar sig släpet nästa år utan bes .
av totte mån 21 maj 2012, 23:42
Tack, det är bra att kärror besiktigas vartannat år. Kom på att det var ju en jäkla tur att det var dragkrok på Opeln när jag köpte den, hade ju inte kostat på den det annars. Och då hade jag varit tvungen att ta en extra resa bara för att besiktiga släpet eftersom Nutte inte besiktigas i år. Nån gång kan man visst lura Murphy.
av Kse mån 21 maj 2012, 23:57
totte skrev:Tack, det är bra att kärror besiktigas vartannat år. Kom på att det var ju en jäkla tur att det var dragkrok på Opeln när jag köpte den, hade ju inte kostat på den det annars. Och då hade jag varit tvungen att ta en extra resa bara för att besiktiga släpet eftersom Nutte inte besiktigas i år. Nån gång kan man visst lura Murphy.

Han tar igen det nästa gång , var så säker. :ymdevil:
av totte tis 22 maj 2012, 00:47
Jomenvisst, det förväntar jag mig :geek:
av Thunborg tis 22 maj 2012, 06:54
totte skrev:Tack, det är bra att kärror besiktigas vartannat år. Kom på att det var ju en jäkla tur att det var dragkrok på Opeln när jag köpte den, hade ju inte kostat på den det annars. Och då hade jag varit tvungen att ta en extra resa bara för att besiktiga släpet eftersom Nutte inte besiktigas i år. Nån gång kan man visst lura Murphy.


Det är bara varanat år om den gå igenom utan anmärkning .
av SkogsGotte tis 22 maj 2012, 14:12
tycker dock att bilprovningen borde kunna ha lite längre öppettider under våren brukar vara ett elände att hitta tider som passar... brukar allt som oftast bli någon tur till övik, lycksele eller ånäset då man är för sent ute för att boka tid i umeå :o
av totte tis 22 maj 2012, 23:31
Det är rätt tjockt ja. Jag bokade i slutet av april, hade tur som hittade en som passade på Teg, jobbar ju på Gimonäs så det är väldigt praktiskt.. Men inte var det många lediga och den förbokade tiden som man får passar ju givetvis aldrig.