Jag hann alltså med ett par timmar med bygget efter jobbet idag. Den sedan många dar tillbaka planerade plankuppsättningen på väggen blev äntligen av att börja med.

En femmetersplanka på plats i alla fall, först uppfäst med skruv. Sen har jag påbörjat borrning för genomgående bult, tre hann jag få på plats innan det var dags att gå in.


Insidan, det närmaste hålet på bilden halkade lite snett, det är inte lätt att styra ett långborr i absolut rät vinkel, dessutom står stolpen en aning snett. Stödklossar behövs mellan stolparna och panelbrädorna för att det skall svara ordentligt när jag drar åt.


4 kommentarer | Läst 4788 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare mån 13 aug 2012, 21:58
Grundligt är proffsigt :-bd
av Uvskogen mån 13 aug 2012, 22:21
Ser att "snälla snickaren" är där och inspekterar hur arbete framskrider :wink:
av k_h mån 13 aug 2012, 22:51
Varför inte borra från insidan? Har ju lite mer marginal att hamna snett på plankan och snea stolpar blir inget problem. Spännande att se fortsättningen.
av totte mån 13 aug 2012, 23:26
Jomen inspektörerna kommer och går, så man får sköta sig.

k_h: Jo har själv funderat på det nu. Var väl tvungen att göra det på det dumma sättet först för att komma underfund med det :oops: