Det blev lite gjort igår och idag. Gårdagskvällen fick jag, som redan sagts, bultarna på plats i den redan uppsatta plankan.

Idag hann jag få upp resterande plankstump på väggen. Sen har jag skruvat ihop fyra stolpar av dubbla 2x4" med brädmellanlägg. Reste en stolpe.



Precis när jag fått i skruv nog att hålla den på plats så la skruvdragarn av. Den gav ifrån sig ett litet stön och sen var den tvärdöd. Så det började genast ömma i plånboken, som redan var en smula värkbruten, eftersom jag var och fick på nya däck på Dieselnutte tidigare idag. Gick på runt 4 lappar.

Nå, plånboken klarade sig den här gången. Senare skruvade jag isär DeWalten och konstaterade att ett långt metallspån letat sig in genom fläktöppningen och kommit in i motorn. Tror att det bara blockerade, men kan ju ha kortslutet nåt också. Passade på att blåsa ur en massa annan goja som lagrats på. Hursom så funkade maskinen igen efter utrensningen. Plånboken drog en lättnadens suck.

Hann även fixa till sladden till släpet som saknade kontakt i ena änden efter den tidigare beskrivna malören. Hade faktiskt en kontakt liggande och minns att jag hade det och t o m var den var nånstans, otroligt men sant.

5 kommentarer | Läst 5379 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av axwell lör 18 aug 2012, 21:20
Du har väl en nästan ny Ryobi, duger inte den som skruvdragare?
av totte sön 19 aug 2012, 00:00
Jodå, den går att dra skruv med, men den är rätt otymplig, är ju en stor tvåväxlad elvahundrawattare. Och det är inte så kul att kuta runt med sladd hela tiden. Men det löste sig ju, har dragit i en del med DeWalten i dag och den funkar utan problem.

Ryobin har fått bekänna färg nu när jag borrat för bulten som håller plankan. Klarade det provet med glans.
av Blivande snickare sön 19 aug 2012, 21:26
Min deWalt sade oxå upp kontraktet mitt under ett arbete :x Fungerar fortfarande int, tänkte obducera den vid passligt tillfälle när det regnar.
Nu kör jag med bosch! :)
av totte sön 19 aug 2012, 23:16
Det är surt när dyra grejor lägger av. Men Bosch gör bra grejor.
av Blivande snickare mån 20 aug 2012, 08:16
Visst men han hade en ganska lång och fläckfri tjänstegörning bakom sig.