Har haft ett irriterande problem med bilen ett tag, efter att den blivit varm och sen nästa gång man stannar och går ner på tomgång så har det kommit ett meddelande "Check injection" och en liten ilsket orange skruvnyckel har lyst. Och när det inträffat så tappade den orken, kändes att turbon inte kickat in. Provade med en flaska Redline diesel injection cleaner (nåt i den stilen heter det) mutan resultat.

Nu har Vännäs bilverkstad löst det, det var tydligen en styrventil till turbon som krånglade. Fick diagnosen för några dagar sen, var nere idag och fick den utbytt och nu går bilen som ett spjut igen.

Service med kamremsbyte har det också blivit i förra veckan, nu väntar jag bara med bävan på räkningen.

Sitter just nu och lugnar nerverna med en whisky:
Jura Superstition


Mycket passande för min smak :grin:

3 kommentarer | Läst 2663 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Kse lör 31 mar 2012, 01:00
Lyxar till med en Johnnie Walker, förvisso en blended men ack så god. Fin whiskyn har man i stugan för det är där man avnjuter den bäst.
Ang bilproblemet hade jag samma problem på en Audi A4, oxå en styrventil som krånglade.
Den gjorde så att laddtrycket försvann, höll man fullgas x antal sekunder så klippte den laddtrycket.
Oftast mitt i en omkörning, inte så kul att helt plötsligt bli helt utan kraft när man ligger jämsides med en långtradare.
Bilagor
av totte lör 31 mar 2012, 01:09
Inget större fel på en Johnnie heller!

Min gick någorlunda så länge man inte släppte ner den på tomgång efter att ha kört en eller ett par mil, sen var det slut på laddtrycket, fick varva som en bensinare för att få nåt ax och så vill man inte åka omkring med en diesel. Har varit in till stan ikväll fram och åter och det var ena nöjet att köra, den har nog inte gett riktigt vad den skall även innan det började lysa.

Jäkligt skönt att ha en riktigt verkstad också, Vännäs bilverkstad drivs av ett par grabbar vars farsa var delägare tidigare, uppväxta med bilreparationer, fixar allt och till hyfsade priser och ställer upp när det är nåt akut utan att gnälla. Ja, och så vet man att står det på räkningen så är det också gjort.
av Uvskogen lör 31 mar 2012, 11:53
Den där har jag också smakat, väldigt god!