Då är manöverlådan klar. Inledde kvällen med att koppla in. Kabeln framifrån är en sån där 7 ledars släpvagnskabel, dom är väldigt användbara. 5 ledare går det åt här. Kabeln ligger på balken och kommer upp bakom sätet, kvar att göra är att klamra fast den.



Kabeln kommer in uppe till vänster i bild, längst bak på undersidan alltså, via en gummigenomföring (från en skrotad vinkelslip) och en dragavlastning skruvad i gaveln. Sen hopskarvat med trådändarna från brytarna med kopplingslist. På brytarna är trådarna lödda.

Sen var det bara att sätta på locket, som jag tillverkade häromdagen och så leta fram ett par kulor till handtagen (från ett gammalt borrstativ).


Nu skall det göras en lägesbrytarbox till och en anslutning nånstans i framändan för matning från batteriet, sen är bladmekaniken klar.

3 kommentarer | Läst 2551 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen ons 18 jan 2012, 09:19
Men, en liten lampa i varje fall, som lyser rött eller nåt kan du väl ha på boxen bredvid spakarna!
av Kse ons 18 jan 2012, 12:50
Mycket småpyssel med det där men fint blir det.
Ni verkar ju ha snö så ni klarar er.
av totte ons 18 jan 2012, 21:33
Tack, jo det är pyssligt utav tusan, man blir lite otålig till slut för att det tar så lång tid att göra en så liten grej, men det blir många små detaljer som skall passa in. Är väldigt belåten med att jag köpte MIG-svetsen ovärderlig när såna här små grunkor skall sättas ihop.

Snön räcker och i morgon får vi mer, hurra!