Körning av traktor innefattar att sitta på något. Sålunda har jag senaste två dagarna sysslat med att spackla, slipa och till slut spraya över sitsen med grå primer. Installerade den ikväll. Men att sitta i en plåtsits, om än mycket vackert bemålad, innebär vid minsta kyligt väder att en viss, centralt på kroppen placerad, kroppsdel blir kall. Motåtgärder måste vidtagas. Sålunda skar jag till en bit av ett liggunderlag av lite tjockare modell och remmade (verbifiering av substantiv) fast denna i sitsen. Planen är väl att så småningom göra en mer permanent, snyggare och något tjockare dyna, men det här duger bra tills det är ordnat.


Så blev det en plåt för montering av säkringsdosa och reläer framme jämte batteriet och matning till den från huvudbrytaren. Skall försörja och manövrera strålkastare och signalhorn. Här syns även tutans nya placering. Först satte jag den under batterihyllan till höger. Det visade sig att den var ivägen för att få ut fläkten vid tändinställning och andra jobb där den måste loss. Så det blev flyttning hit.


Tog mig också för att grovinställa styrningen så rattekern är horisontell vid rakt fram. Finjustering får det sen bli när hjulinställningen skall göras till slut. Hittar just nu på en massa såna här småjobb, allt för att fördröja det oundvikliga, att måla plåt. Det måste ske nu snart, åtminstone att få på primer på alltihop för att inte det skall bli rostangrepp.

2 kommentarer | Läst 5215 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen sön 04 sep 2011, 07:42
Annars skulle du kunna säga som de gjorde när hoppbackarna i Falun byggdes. Dessa jättelika torn blev roströda ganska snabbt. Svaret var "det är ren ny plåtvariant från Domnarvets järnverk som ska rosta, det är meningen och ger ett långvarigt skydd"!
av totte sön 04 sep 2011, 23:54
Hmm, alla slags argument har man hört, men ....