Nu rör det sig, och så även traktorn idag. Traktorn har stått under sin presenning och ruvat sen 24 februari, alltså över två månader. Idag avtäckte jag den, satte i nyckeln och vred om. Varvid inget hände. Min lilla hjärna tänkte först, jaha urladdat, sen tänkte den ahh, huvudbrytare! På med den och härnäst startade den gamla motorn på två sekunder och puttrade hemtrevligt.

Nyss avtäckt i vårsolens glans:


Sen blev det en liten resa ned till garaget för inbackning. Opeln är nu förvisad till din rätta plats, dvs varsomhelst utom i garaget.

Inkörd i garagets dunkel:


Dags alltså att börja förbereda slutmålningen. Färg i rätt nyans AC606 har ordnat sig. I förra veckan talade jag med en trevlig man på företaget AMAX i Obbola. Fick tips om att Anders Maxe, som ägaren heter, är mycket kunnig på att ta fram färger i gamla nyanser, han anlitas ofta av folk som sysslar med veteranfordon. Nu pratade jag med en man som arbetar åt honom och beskrev vad jag behövde. Efter ett par dagar återkom han och meddelade att jodå, det var inga problem. Så nu till veckan skall jag åka ut dit och bestämma vilken färgglans det skall vara och inhandla. Hoppas även att få lite tips och råd om lämplig primer mm.

10 kommentarer | Läst 4722 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare mån 30 apr 2012, 16:30
totte skrev: Opeln är nu förvisad till din rätta plats, dvs varsomhelst utom i garaget.

:)) :)) :))

Är det bara grundfärg på traktorn i nuläget?
av totte mån 30 apr 2012, 16:33
Jomen, grå sprayburksprimer, egentligen bara avsett som tillfälligt skydd.
av Blivande snickare mån 30 apr 2012, 16:55
Jag tycker den passar bra i den färgen :)
av axwell mån 30 apr 2012, 17:28
Tottes 2cv-traktor har redan gått igenom en färgnyansgallup, mitt förslag kom en hedrande sista plats, maroonröd(fan också).
av Blivande snickare mån 30 apr 2012, 17:35
:)) :)) :))

En av mina kompisar sa en gång "Men nån måste ju förlora åxå!" :)
av halvproffs mån 30 apr 2012, 18:00
Jag hade även en Opel på 80-talet och den rätta platsen för den var skroten eller egentligen skulle den aldrig ha fått kommit ut på marknaden. Det var det jävligaste jag har haft! Ursäkta svordomen har aldrig gjort det förr i forumet men den här gången var det nödnändigt. Kommer inte ihåg årgången kanske -82 när den hade gått 9000mil hade den haft alla fel som kunnat bli. Och jag var inte ensam.
av totte mån 30 apr 2012, 19:02
Hehe, men en 93:a Astra är faktiskt en riktigt hygglig bruksbil, om man som jag råkat hitta ett exemplar som är någorlunda lite rostig. Kan ju inte hävda att det är en rolig bil, men som skäligen pålitligt transportmedel duger den utmärkt. Men i garaget är den nu bannlyst.
av Uvskogen tis 01 maj 2012, 04:58
Just ja! Huvudbrytare skulle ju jag sätta på både traktor och fyrhjuling. De är redan inköpta från Biltema, hade glömt bort dem :shock:
av lfq tis 01 maj 2012, 05:46
En riktig pärla! Perfekta proportioner med de stora hjulen på. Och vad händer nu med dina Gilsonslungor?
av totte tis 01 maj 2012, 12:38
lfq skrev:En riktig pärla! Perfekta proportioner med de stora hjulen på. Och vad händer nu med dina Gilsonslungor?


Tackar! Jo slungorna får väl vara kvar, letar just nu efter motor till den stora, eftersom den fick vevstaksbrott för ett tag sen. Kommer inte åt att ploga gångarna och diverse hörn med traktor i vilket fall.