Från veckan som gick:

Först lite plåtknackande. Det behövdes det en liten övergång i fram och bakkant till det lite upphöjda gångjärnspartiet på huven. Så jag gav mig på frampartiet först med hammare och järnbitar som mothåll och bankade upp en liten "vindskupa" där.



I bakkant är det en skarv mellan två plåthalvor, där hade jag först en rektangulär bricka med en skruv i mitten. Nu ersatt av en liten "huv" med en skruv på var sida.



Sen kände jag mig less på plåt och fattade tycke för lite mekanik. Har också äntligen kommit ihåg att köpa ett par kulleder i stan, så jag satte igång att göra länkningen för handgasen.



Tvådelad, den ogängade delen kan glida i de små tärningarna som är pågängade på den andra. Det resulterar i det förträffliga resultatet att gaspedalen fortfarande fungerar, länken glider ihop när man trampar på den. Syns lite dåligt på bilden, den främre länkstången är helgängad, den bakre slät.

Sen har jag donat med plåt i mindre skala. Fick för mig att börja med remkåpan till generatorn. En sån måste det vara, det är inte bara skydd av remmen. Generatorn har ingen egen fläkt, så det måste ledas upp kylluft från motorfläkten, därför krävs det en helt sluten kåpa runt remmen.

Först blev det lite Dremeljobb för att putsa upp kanterna på hålet i motorns fläktkåpa, var ganska taggigt och fult. Sen klippte jag ut gavelplåten och svepet, bockade lite och svetsade ihop, vilket fick avsluta onsdagskvällen.

Här ligger den löst på plats:


Blir en del bockande och kapande för att få rätt passform och vinkel.

Torsdagkvällen har jag donat på med plåten runt generatorn. Remkåpan på plats först:



Sitter fast med ett öra på generatorbulten och en skruv i andara kanten. Inuti fläktkåpan sitter en järnbit fastskruvad med en M4 och så ett M6 skruvhål för kåpans fästskruv. Lossar man den fästskruvan kan hela kåpan fällas undan för koll av remspänningen.



Återstår sen att snygga till den lite och måla.

Generatorn sitter lite utsatt så en skyddsplåt mot väder och vind och annan yttre påverkan behövs. En sådan var ganska enkelt fixad.



Senaste dagarna har varit tankfulla. Här först påfyllningshalsen till tanken:


Tog en bra stund att knacka ner kanten på rörstumpen och fila ut öppningen lagom. Fick lägga i en extra packning för att få lagom spänn på locket men så verkar det täta ordentligt. Locket: Den enda detaljen på traktorn som kommer från en Volvo, oljelocket till en gammal B18.

I kväll har jag svetsat på locket på tanken. Först svetsade jag dit anslutningen för bensinledningen, blev en avsågad tryckluftnippel. Och så svetsades påfyllningsröret fast i locket och kapades. Sen på med locket, en hel del knackande på kanterna för att få bra passning och därefter lät jag elektronerna jobba.


Det är när jag svetsar sånt här tunt gods som jag inser hur fruktansvärt mycket det finns kvar att lära om svetsning. Att få den där jämna fina rörelsen, precis avpassad till strömmen och godset så det bara flyter på hela vägen. Skulle man kunna. Nå, här blir det istället några cm och så kommer man fel och så slocknar bågen. Knacka slagg, starta om. Sen när man är klar så finns det alltid nåt ställe där det gått för fort och inte blivit fyllt i strängen. Svetsa om. Tror det är bra nu, de tidigare svetsarna är täthetsprovade, lådan har stått vattenfylld i dygnvis.

2 kommentarer | Läst 3564 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tis 26 apr 2011, 20:33
Kul att se! Du har nu jobbat dig fram till insikten om att miggar är billiga att köpa, så då köp.
av totte ons 27 apr 2011, 19:16
Mja, billiga vet jag inte om jag fått nån insikt om, men bra att ha är ju en insikt som förvisso kommer krypande. Får se framöver hur det blir. Kan ju klara mig med en mycket liten, eftersom jag har pinnsvetsen till det grövre. Nå det får bli en senare fråga.