Jaha så lider semestern mot slutet, sista veckan krymper ihop med rasande fart. Efter att ha tagit hand om efterdyningarna efter resan så har jag nu också hunnit med att börja pilla lite med traktorn igen. En stund igår kväll blev det och en i kväll. Trevligt är det att komma igång igen. Efter att ha farit runt Sverige som en skottspole i två veckor, mycket roligt men rätt tröttande i längden, så känns hemmaplan väldigt bra.

Sitsunderredet är monterat.


Och så blev det lite målning, sitsen har fått sig några omgångar primer och fillerspray med lite slipning emellan. När jag såg mitt nymålade underrede på plats så blev det bara för mycket att sätta dit sitsen i det skick den var, gult, primerrött, rostbrunt och plåtrent i en salig blandning.


Luftrenaren med ny slang är på plats.


Och eftersom man prioriterar de allra viktigaste funktionerna så har jag förstås installerat tutan.


Annars kommer det att handla om elinstallation rätt mycket nu. Batteriet är på plats och jag håller på att göra en monteringsplåt för huvudströmbrytaren, som skall sitta i motorrummet bakom generatorn.

Det sista i kväll blev att jobba med en hållare för tändspolen. Jag hattar lite hit och dit med olika grejor, kan verka lite virrigt, men mycket handlar det om att när man skall fästa in olika nya saker så måste annat vara på plats så det går att se att det inte blir konflikter.

Blivande tändspolefäste:


0 kommentarer | Läst 2319 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D