Länkar vidare med gasreglaget.



Hävarmen på mellan axeln är på plats och ett mycket högteknologiskt länkstag ned till förgasaren. Dubbelfjädrande för att inte det skall bli onödiga krafter på spjällaxeln. Betyder att man inte behöver vara petnoga med justering av stopp för pedal eller handgas. Allt här är justerbart, hävarmen sitter på mellanaxeln med stoppskruv, tappen på hävarmen kan flyttas ut och in för att ändra totalutslaget och stagets längd kan justeras. Eftersom hela motorpaketet kan flyttas några cm så måste det finnas bra inställningsmöjligheter.

Därefter har jag fixat färdig gasen så långt att hela pedalmekanismen funkar som den skall. Lite justeringar på länken till förgasarn, ett par sprintar som håller den på plats och returfjäder även för axeln.

Kort video som visar först hur axeln dras av pedalen och sen hur den kan röras oberoende av pedalen så handgasen kan installeras senare.



6 kommentarer | Läst 4545 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tor 20 jan 2011, 18:25
Man blir så himla sugen att mixtra själv.
av Uvskogen tor 20 jan 2011, 18:31
Ser pilligt ut, men samtidigt väldigt roligt att hålla på med, när man som du dessutom vet vad du gör 8)
av totte tor 20 jan 2011, 21:16
Slurfi: Bara att sätta igång med nåt lämpligt projekt. Vi väntar på en trevlig byggtråd.

Uvskogen: Jag tror inte att jag vet om jag vet vad jag gör men jag vet att jag tror att jag vet vad jag gör.
av stegmaster tor 20 jan 2011, 23:58
Jo mer jag ser av det här bygge, ju mer övertygad blir jag, av hvem som får gjöra en prototyp på en ny miniskotare som det talas om i annan tråd. :grin:
av masterchief fre 21 jan 2011, 06:54
stegmaster skrev:Jo mer jag ser av det här bygge, ju mer övertygad blir jag, av hvem som får gjöra en prototyp på en ny miniskotare som det talas om i annan tråd. :grin:

Grip kan jag bistå med gratis.
Har en 0,36 i logen som man kan säga lever sitt eget liv, flapp, flapp, flapp låter det när man stänger den :???:
av stegmaster lör 22 jan 2011, 01:39
masterchief skrev:
stegmaster skrev:Jo mer jag ser av det här bygge, ju mer övertygad blir jag, av hvem som får gjöra en prototyp på en ny miniskotare som det talas om i annan tråd. :grin:

Grip kan jag bistå med gratis.

Vad bra, då finns det bara 99% igjen gjöra. :wink: