Målningsvädret var perfekt i kväll när jag kommit hem från jobbet, soligt 13 - 14 grader och vindstilla. Raskt beslut att plocka fram färgsprutan och blåsa på primer. Det blev, med garagelacksmått mätt bra, ett och annat damkorn, någon inlackad mygga också. Resultatet så långt är traktormässigt helt OK.

Det var inte dumt att jag hann med det, det har börjat kännas lite stressat med målningen. Ser nu ut som det skulle bli bra målningsväder över helgen, så förhopppningsvis är lacken klar innan helgen är slut. Skall kolla över och putsa till eventuella småskavanker i morgon och så får vi se hur det går sen.

Var premiär att sprutmåla med den nya kompressorn. Har ju nämnt det tidigare, köpte alltså en 5,5 hästars med 100 L tank från Duab-huset för ett par månader sen. Mycket förnämligt att ha så det räcker till och blir över. Den gamla fick jobba nästan konstant för att hålla sprutan med luft och efter en stunds jobb var den brännhet. Den här tuffar på en liten stund då och då och fyller upp sin 100 L tank sen är det tyst rätt länge. Och för den delen så låter en stor kompressor inte alls lika illa som det hörvarviga smattrandet från en liten.

Nymålad huvhalva:


Skärmar på tork


Konstiga plåtgrejor, undrar var dom skall vara till:


4 kommentarer | Läst 2664 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders ons 23 maj 2012, 21:55
Spännande och se hur många delar som blir över när du satt ihop traktorn igen. :mrgreen:
av totte ons 23 maj 2012, 22:15
Hehe, det här är inget mot när jag målade chassi och alla mekaniska delar, då var hela traktorn nedplockad till sista skruven, tror inte det blev nåt över den gången utöver en och annan utbytt skruv, mutter och bricka.

Som ung hade jag en gammal moped, den tycktes föröka sig genom delning, blev alltid en ask med grejor över, men den gick lika förbaskat :lol: .
av Slurfi ons 23 maj 2012, 22:55
Enkomponentsfärg eller blandar du i härdare osv?
av totte ons 23 maj 2012, 23:12
Primern är enkomponent etsande. Färdiglacken är tvåkomponent med härdare.