Nu har hjulbytesproceduren inletts med att jag lämnat de nya bakhjulen på gummiverkstan för att få av däcken från fälgarna. Skall hämtas på fredag. Därnäst skall centrumskivan skäras ut ur de gamla fälgarna, urskärning och anpassning av dessa i de nya och så svetsning. Sen kommer den roliga delen, rostborstning.

Skall ta med mig en av framfälgarna ner och höra om ett 4.00/15 traktorframdäck kan tänkas passa på den. Såna treribbadde finns att få tag på för runt femhundringen styck. Går det så väljer jag det, ett längsribbat traktordäck har betydligt bättre styregenskaper än ett begagnat bildäck.

Så måste en bit 10 mm tjockt plattjärn anskaffas för att göra adapter till framfälgarna från fyra bultar 100 mm cirkel till 160 mm och tre bultar.

3 kommentarer | Läst 5846 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen tor 13 okt 2011, 21:21
Var köper du järn någonstans? I Borlänge finns förstås hur många handlare som helst (SSAB), men hur gör man i en "vanlig" stad?
av Thunborg tor 13 okt 2011, 22:43
Uvskogen skrev:Var köper du järn någonstans? I Borlänge finns förstås hur många handlare som helst (SSAB), men hur gör man i en "vanlig" stad?


I järnhandeln ...... :mrgreen: :oops:
fast där har dom mest kastruller och annat trams ..... iallafall här nere..... :wink:
av totte fre 14 okt 2011, 00:47
Boströms i Vännäs. Järn- och bygghandel, har riktigt skapligt sortiment av handelsjärn, och rätt bra med grejor i butiken också, utöver kastrullerna och tramset, som ju också finns. Järnhandelspriser förstås, men att ha det så bra på orten är faktiskt värt en hel del.