Fixat handbromsens vajeranslutning i kväll. Trodde det skulle behövas nån hävarm, men det visade sig att det faktiskt gick att böja upp kablarna för direkt anslutning till dragstängerna. Jag hade förberett fästena tidigare, två järnplattor med isvetsade korta bultar och motsvarande hål i järnen på båda sidor om växellådan. Så jag behövde bara svetsa på en bit i vinkel med hål för kabelhöljets ändnippel.


Här sitter fästet på plats och kabeln är ansluten. Lite elak böj på den, men det förefaller att fungera utan problem. Är nog viktigt att hålla den väl smord, misstänker jag.


Satte bara på en enkel M7 mutter som justermutter ikväll. Tyvärr finns där inte plats för den fina mässingsmuttern med vinge från originalet, så det får antagligen bli dubbla vanliga muttrar. Och proven visar att handbroms och styrbroms fungerar helt korrekt, så nu är den detaljen klar.

Passade på att sätta dit rattfäste, ratt och styraxel också.


Nu blir det uppehåll i byggandet och bloggandet i ett par veckor. På måndag startar jag söderöver på en tvåveckors resa, via Dalarna ner till Småland och sen Blekinge, Skåne för att hälsa på gamla mor och diverse släktingar och bekanta. Sen första helgen i Augusti är det Motorns Dag i Målilla, där kommer jag att vara då och träffa andra motorsågsgalningar, titta på motorer och traktorer och annat kul :D :D . Om nån av er skulle vara där så finns jag där det finns motorsågar, fråga bara efter Totte.

Sen har jag ett par besök på hemresan också. Så nu önskar jag alla en fortsatt skön sommar och trevlig semester i den mån ni har det. Vi hörs om lite mer än två veckor igen här.

2 kommentarer | Läst 5323 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Anonymous lör 23 jul 2011, 08:48
Det här är värre än ett reklamavbrott, då det drar ihop sig till upplösning av en spännande film i TV! Sticka iväg, nu då 2CVtraken börjar bli färdig är att hålla oss på halster!

Dags att införa nya rutiner på forumet; Föreslår att rutinerna för semesteransökningar ändras på så sätt att de först måste tillstyrkas av forumet innan de kan anses godkända.

Men, eftersom de gamla rutinerna fortfarande gällde då denna ledighet beviljades, önskar jag dej en trevlig ledighet och resa. Ser fram mot inlägg från din resa
av totte lör 23 jul 2011, 12:11
Tack! Det blir reserapport när jag kommer hem.