Pysslar på i chevronfabriken. Det är rätt tidsödande, 3 arbetspass, 3 vingar gjorda, en kvar. Sen skall dom kapas till och monteras.


Har fixat till M16 bultar nu för att fästa draget. Nog är det ganska bedrövligt med handeln nuförtiden, det går inte att gå in i en järnaffär eller liknande och köpa en bult över M12, insex har dom inte alls, högre hållfasthetsklass än vanlig 8.8 finns inte och spridningen på tillgängliga längder är bedrövlig. Skall man ha nåt så måste man alltså beställa hem via nätet och betala frakt. Visst, om man skall ha lite kvantiteter så kan det löna sig, men inte för två bultar. Jag köpte gängstång och mutter, som, kors i taket, fortfarande finns i lite grövre dimensioner. Men den finns handlare som säljer grov gängstång men inte har muttrar över M12. Jaja, kände bara att jag behövde gnälla av mig lite.


6 kommentarer | Läst 3534 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Robertberg tor 24 nov 2011, 01:57
Swedol har grejer, men det är kul långt för dig att åka..
Den lokala bonn-verkstan borde ha lite utbud?
Här i Småland har den det iallafall ;)
av huggarn82 tor 24 nov 2011, 02:25
lövångers järn är väll dom större o mer välsorterade uppe runt umeå?? :???:
av totte tor 24 nov 2011, 13:44
Jo Swedol är lite långt, det är väl runt 10 mil till Lövånger också, lite långt för några bultar. Men om du med bonn-verkstan menar lantmännen så fick jag tips om det från annat håll också. Tänkte inte på dom. Nå just nu så har jag vad jag behöver, men visst är det allmänt uselt med sortimenten på järnaffärerna numera. Är i alla fall belåten att dom har handelsstål i Vännäs, alltid något att man kan köpa en remsa plattjärn på orten.
av Uvskogen tor 24 nov 2011, 15:49
Sådär var med traktorn om du kommer ihåg, fick beställa från nätet (svensk firma) när jag höll på med traktorn. Samma där, fanns inte en grov bult att uppbringa i Borlänge - stålstaden.
av totte tor 24 nov 2011, 16:22
Lite läsning (på engelska) för dom som minns gamla tiders järnaffär:

http://www.gilsonsnowblowers.com/snowuniversity.html
av Robertberg tor 24 nov 2011, 22:25
Njaa jag tänkte inte på lantmännen specifikt, utan verkstäder som håller på med lite grövre maskiner helt allmänt.
Men Lantmännen Maskin har nog resurser, men är i regel inte billigast.