Det blev lite ändringar på baklysekonfigurationen. Det är skit te karl som inte kan ändra sig.

Efter lite funderande och studerande så blev slutsatsen att det inte ser bra ut med blinkersen på det viset. Ändring alltså, flytta ner blinkersen till en egen plats längre ner.

Sagt och gjort, så här blev det efter gårdagskvällen och innevarande aftons slöjdsessioner:


Bakljusen sitter kvar där dom satt, men blinkersen har fått sina egna små plåtfästen längre ner. Återstår nu att koppla in det hela och ytbehandla fästena.

4 kommentarer | Läst 2243 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tor 01 dec 2011, 16:48
Riktigt, är man inte nöjd så ändrar man.
Skulle kombinerat bakljus/blinkers kunna sitta där blinkersen sitter?
Jag tycker lamporna tar för mkt uppmärksamhet som de sitter nu, imho.
av totte tor 01 dec 2011, 21:33
Tja, dom skulle kunna det, men en bättre lösning på sikt är att inköpa ett par små fina klassiska baklysen ca 6 cm i dia med svarta plåtpottor och så sätta dom på samma fästen, då blir det riktigt fint retrostuk.
av th tor 01 dec 2011, 21:35
Bakljusen på bakskärmarna är väl en riktig klassiker :geek: Grållar och MF35 med runda lampor monterade på sidan, modernare traktorer med platta lampor på ovansidan.
av totte fre 02 dec 2011, 01:36
Just det th, det är därför dom sitter där. Men Slurfi har rätt i att dom är för stora, skall som sagt skaffa den rätta modellen senare, finns bl a hos Olsson i Ellös (lite smådyra).