Ni som varit med på forumet några år minns kanske ett litet skogsrå som bloggade för ett par år sedan. Sista inlägget skrevs vid juletid , då visste hon att det var en hjärntumör som drabbat henne o att en tuff kamp väntade henne framöver. Vad hände sedan?

Jag lever i allra högsta grad kan man säga-även om vissa dagar känns som ett enda stort mörkt hål för mig som man bara vill glömma. Jag som älskar att blogga, skriva och nätverka ber alla om ursäkt men denna hjärntumör som fortfarande sitter i mitt huvud sätter hela tiden krokben för mig. Visst tillbringar jag en hel del fritid vid datorn, som administratör för fyra facebookgrupper med skoglig inriktning på facebook samt har hand om en jobbsajt för skogsfolk också blir det mer än fullt upp för mig. Orken räcker inte till samtidigt som jag fortfarande skotar eller kör grävmaskin det jag orkar.


Jag måste säga att jobbet som maskinförare har fått sig en liten smärre utmaning med en hjärntumör på köpet. Körning idag är inte lika smidig som jag vill ha det, har svårt för att komma ihåg vissa saker o sambon påpekar gång på gång att jag måste komma ihåg att dra in utskjutet till exempel. Men det ärpetitesser tycker jag...jobbet blir gjort..tar lite längre tid..men man får njuta längre då!!!

Mitt största bekymmer nu är nog en fruktansvärd hjärntrötthet som brukar komma hux flux bara och som mest liknar att någon kopplar bort mina batterier eller tar bort all ström..jag somnar på stört..var som helst. Sambon tycker det är bra iallafall då vi åker någonstans..naturligtvis då han kör, eftersom vi har lite olika åsikter om trafikregler , hastigheter och körstil!!! ~x(

Det är alltså över två år sedan jag fick veta att den envisa huvudvärken jag dragits med o som jag själv trodde kom från en dålig arbetsställning när jag klippte vägkanterna egentligen var en hjärntumör. En tumör som läkarna sa var av en långsamväxande sort. Dock har det visat sig att tumören hade mer bråttom än så att växa o har på ett år mer än fördubblat sin storlek-något som man på läkarspråk kallar för att den ändrat karaktär. Helt klart är det ju hur mycket plats som helt i huvudet för något att växa...vill ju ändå påstå att huvudet inte har varit helt tomt från början! =))

Efter ett tag stod det klart att tumören inte bara var en jäkel på att växa...den skulle vara envis också o förmodligen komma tillbaka efter en operation. Det har gjort att läkarna beslutat vänta med operation tills det absolut inte går längre..alternativen är inte så mycket att hurra för. Väntar man för länge går den inte alls att operera, opererar man nu finns stora risker att komplikationer som stroke eller liknande uppstår pga tumörens lite dåliga placering. Det är som att måsta välja mellan två onda ting.....

I början av januari är det så dags för den första ödesdigra operationen i Umeå, jag kan väl säga så att mina tankar är uppfyllda nu av annat än julefrid o tomtar.
Det är så mycket man vill hinna göra innan det är dags.... tänk om nåt går fel? Hur förbereder man sig på att livet kan ta en annan vändning....man kan inte det....åtminstone inte jag. För mig har livet känts som mest meningsfyllt när jag tillbringat tiden i min Buffalo eller då jag byggt skogsbilvägar med grävaren. Då har jag glömt alla krämpor...åtminstone för ett tag. Har fått fantastiskt stöd från helt okända människor i mina skogsgrupper, mail droppar in då o då där man berättar om sin egen situation. Jag är djupt tacksam för detta. :ymhug:

Självklart är livet inte bara sjukdom för mig, allt måste liksom rulla på ändå. Bokskrivandet som uppfyllde mig totalt tidigare har stannat av men så fort orken kommer tillbaka vill jag slutföra den historien. Sonen har glädjande nog funnit kärleken i sitt liv....i Norge .. o håller som bäst på att flytta dit, kul o inte kul förstås. Möjligheten att ses blir mindre förstås, men det är nu man är extra tacksam för att tekniken gått framåt, skype är fantastiskt sätt att hålla kontakten på. Dock har jag fortfarande svårt att komma ihåg att inte bara min röst är tillgänglig för "mottagaren" utan även bilden av mig......o ibland har man väl kanske inte tänkt sig för innan man ringer upp någon. Sonen är dock taktfull o tycker att mina samtal alltid är trevliga !!!!!!!!!!!

Vi har som sagt ingen sampo kvar längre utan nu är det Ponsse som mitt hjärta klappar extra för. Vi har en Buffalo skotare o en Beaver skördare vi kör med. Jag hoppas att jag snart är på fötterna igen o kan tillbringa värdefull tid i skogen ...jag tror att det kan hjälpa om man brinner för något, o ger sig den på att komma tillbaka. Jag har fortfarande en hel del kvar i skogsbranschen att ge tror jag o kommer inte ge upp denna kamp i första taget.

Till sommaren väntar flera skogsmässor som jag vill besöka...kanske vi ses där?!Försöker dela min skogliga vardag även på instagram för den som är intresserad. @bagneta hittar ni på.

I morgon sätter jag mig på bussen o åker hem till västerbotten över jul, det ska bli några värdefulla dagar som jag ska passa på att vila upp mig på. Det blir julmat, julmys och vila för hela slanten...mamma kommer att tvinga mig till att varva ner , något som jag inte kommer att säga emot så mycket längre.

Någon snö har vi knappt här uppe än..men sånt förändras ju snabbt...det ska nog bli en vit jul till slut också, det är ju ändå några dagar kvar.
Hoppas ni andra har möjlighet att finna julefriden också i era liv.

Sköt om er alla o ha en riktigt God jul o Gott Nytt år!!!!!!!!!!!
[youtube-klipp]http://youtu.be/ifHMqj-pVPw[/youtube-klipp]
:ymparty:

1507122_715793848444099_631046872_n.jpg
1507122_715793848444099_631046872_n.jpg (16.13 KB) Visad 542 gånger
15 kommentarer | Läst 12565 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

skogsrået

Medelhuggare

Blev medlem: tis 02 dec 2008, 21:07

Skogsråets blogg
Bakom namnet Skogsrået döljer sig en maskin o skogstokig kvinna i sin bästa ålder . Jag kör bl.a skotare, grävmaskin och klipper vägkanter i sambons företag .

Är administratör för 4 olika FB grupper-alla med skoglig inriktning. Delar min vardag även på Instagram- @bagneta ..sök även på #swedishfemaleloggers, #vitjejersomkörskogsmaskin,#visomärskogsmaskinsförare mm

Kommer att opereras för en snabbväxande hjärntumör i början av januari 2015.

Kommentarer

av Mangan tor 18 dec 2014, 12:51
Hoppas operationen går bra, och du kan fortsätta i skogen som du verkar gilla!
av k_h tor 18 dec 2014, 13:34
Hoppas du får ett gott nytt år i skogen!
av zeetorg tor 18 dec 2014, 14:25
Hej , tack för en utförlig och något gripande berättelse om din situation.
Det är alltid tråkigt när man skall bli motarbetad av sin egen kropp.

Fast tumören verkar ju i alla fall inte tagit humorn eller självironin ifrån dig...

Vi skall alla hålla tummarna för dig att operationen blir lyckad och att du blir helt återställd

God Jul och krya på dig!
av isteskog tor 18 dec 2014, 17:39
Krya på dig Kämpen!
av bodaedet tor 18 dec 2014, 20:14
Hoppas att allt går bra, och att du får många år i maskinerna och skogen.
God Jul och Gott nytt år.
/Pär
av Blivande snickare tor 18 dec 2014, 22:21
Tänkte faktiskt på dej här en dag när vi pratade om skogsråar i skolan å undrade hur det gått för dej! :)
Tråkigt att tumören är en envis rackare, känns lite som att helt fel personer oftast drabbas.. :(
Men du verkar ju iallafall ha kvar kärleken till skogen å en ny kärlek där på!

Kämpa på, hela Skogsforum står på din sida! :ymhug:
av totte fre 19 dec 2014, 02:45
Hej där Skogsrået!

Var ett tag sen, vet inte om du har noterat det men jag finns numera i Skåne, bort från snön och kylan. (Regn och blåst istället). Tänker fortfarande ofta på dom alltför korta dagarna vi träffades förra sommaren, ett minne för livet att sitta på hembygdspub i Björkfors, för att bara nämna nåt av allt vi ändå hann med.

Hoppas du strävar med och framför allt att operationen går bra. Jag vet ju att det finns oanade krafter i dig, så om det bara hängde på det så går allt vägen. Hälsa sambon så gott och hans mor som jag tyckte var en riktigt härlig person. Och så säger du till att dom som ska karva i skallen gör det rätt och ordentligt. Resten fixar du.

Totte
av Uvskogen fre 19 dec 2014, 20:34
Åhh så roligt höra från dig! Lycka till med operationen, går säkert galant!

God Jul till er båda!
av halvproffs lör 20 dec 2014, 07:13
Härligt att du hör av dig! Efterlyste dig på forumet en gång och fick veta av någon att det var hyffsat. Instämmer i kören att det här fixar du med din vilja och framåtanda även om det tar tid! God Jul som sagt.
av Kse lör 20 dec 2014, 12:20
Hoff, när du skrev om dig själv i tredje person på första raderna tänkte jag att det var nån annan som skrev. :shock:
Skönt att höra att du reder dig och att livet går vidare trots ändrade förutsättningar, du har varit saknad här på forumet.
Cancer är en tuff motståndare, men du verkar vara en fighter och jag är helt säker på att du kommer stärkt ut ur det hela när operationen är avklarad.
Nästa jul sitter du och njuter i Ponssen och funderar på hur den där huvudvärken egentligen kändes.
Då är det gubben som somnar tidigt medans du bara njuter av livet i fulla drag och håvar i feta cash av din nyutgivnaivna bok.

God Jul! :ymhug:
av ananders sön 21 dec 2014, 21:27
Jag fick samma kännsla som "Kse" att det var någon annan som skrev det första stycket. Har vid flera tillfällen tänkt på dig och hur du mår så det var skönt att få ett livstecken från dig. Sedan att du slåss mot cancer är ju inget vidare. Håller tummarna för att operatinen blir en framgång.
av Catherine tor 01 jan 2015, 20:40
Har tänkt på dig många gånger och hoppats att du mår bra. Stämmer in i de andras önskan att den kommande operationen kommer att gå bra och att du snart är i din maskin i skogen igen. Har inte varit inne på Skogsforum själv på länge då studier, familj, hästar mm tar all min tid. Ta hand om dig och jag ser fortfarande fram emot att få läsa din kommande bok! Jag finns också på instagram @heidenholm
av Blivande snickare mån 03 sep 2018, 20:54
Nån som vet hur det gick för skogsrået?
Online senast 2014 bådar ju inte så gott :(
av totte mån 03 sep 2018, 23:24
Lite sökningar gav att hon nu är bosatt i Botsmark, Västerbotten så hon har tydligtvis flyttat från Sangis och skördaren 2, som han kallade sig här. Hon kom från Västerbotten, så verkar ha flyttat hem nu.
av Blivande snickare tis 04 sep 2018, 10:14
Fick ett gilla i efterlyst tråden av henne så hon lever nog. Gott att se :ymhug: