Påväg in mot andra veckan i maj. Jo, skrev jag inte sist att det går som i en utförsbacke? Det går så det viner i öronen!
Jag ska försöka sammanfatta den senaste månaden så bra jag kan.. Utan att vara vare sig långtråkig, för kort eller ointressant!

Fick en veckas hemmavistelse pga. studieuppehåll, vilket inte var så jättespännande. Faktiskt, jag trivs bra här nere med mina vänner, och hemma jobbade de allra flesta så det var rätt ensamt. Hade jag stannat här hade såklart inget vart här förutom jag, så det hade ju blivit just ensamt det med. :wink:
Men som mest försökte jag glömma den ångest jag hade hela veckan med tanke på den frånvarande studieron. Fick nästan ingenting gjort.. Men det visade sig att det inte gjorde så mycket när vi väl kom till kritan. :grin:
Hittade ett gammalt minneskort med gamla bilder jag knäppt. Naturen är fin trots allt!


Väl tillbaka med alla jämtlänningar, västgötar och smålänningar var det iallafall full fart igen! \:d/
Måste tillägga att det var jämten som frös... inte Närke-bon (se bilden nedan).


Lite praktisk uppskattning och mycket grå dagar innan jag packade en del väskor och begav mig nedåt i landet. Första stoppet blev Virserum, där jag övernattade hos en kursare och nära vän. Försov mig en halvtimma på lördagen men det var en lång frukost inplanerad så det var bara den som fick ta stryk. Kom iväg i tid till en av årets större händelser; SFO-skyttet hos Erre.
Fler var vi i år och dessutom var Torbjörn där. Trevligt att träffa allihop!

Skyttet kan jag däremot inte skryta om i år, det var många som var mycket bättre än mig där. :-bd :grin: Därefter väntade en trevlig kväll hos Erre med familj och även Vardon, där vi blev bjudna på både god mat och dryck. :grin: Tack för det vänner!! Ett besök på ett typiskt småländskt ställe gjordes också innan maten.. :wink:


På valborgsmässoafton drogs det inte mer söderut men mer åt väst, för infriande av maj månad.

Åter till Skinnskatteberg på måndagseftermiddagen. Min käraste vän skulle flytta från ett "kollektiv" till en egen lägenhet och jag hade lovat att både köra saker och hjälpa flytta in dem! Vilket jag uppfyllde, och nu har vi ännu en balkong att använda för lapande av sol och avgjutning av luncher. :grin:
Så summa summarum blev det ett x antal mil i bil, men vad går väl det, det var väldigt trevligt!

Denna vecka har verkligen gått i solens tecken. Det har märkts på träden också, det har blivit så himla grönt runt om hela samhället. Skönt, och ännu bättre blir det nog när det kommer några regndroppar på detta!
Jag och "Diana" in action


Denna helg blev väldigt lugn iallafall, kunde behövas. Grillning med några få utanför studenthemmet Tre Kolare i fredags och mat på Harrys i Köping på lördag kväll, men annars har jag mest vart hemma och myst.
Ännu en gammal bild hemifrån, men ändock så fin.


Nu tror jag vi kommer få lägga i en högre växel fram till sommaren (vilket egentligen är bara 4 veckor kvar). Nu väntar en vecka med mer ekologi och dylikt innan vi ska dra oss nedåt i landet en vecka för ett besök i Ombergsreservatet, samt en sväng ut till Visingsö samt eken i Norra Kvill. Därefter ligger ett antal tentor, innan det blir sommaruppehåll och jobb. Herregud, så fort första året på Skogsmästarskolan har gått.
Men det är underbart hur mycket jag lärt mig.
Det här är verkligen en speciell tid i livet.

7 kommentarer | Läst 3836 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SHR

Överhuggare

Blev medlem: tis 08 okt 2013, 22:33

Skogsbruksteknikern
Som bloggnamnet beskriver har jag läst till Skogsbrukstekniker.
En lättare beskrivning på examenstiteln vore "välutbildad skogsmaskinförare.

I dagsläget är jag utbildad skogsmästare och arbetar i skogbranchen.

Bland det bästa i livet är skogen, doften av trä och praktiskt arbete - ute i skogen.
På fritiden blir det jakt, kaffe och samkväm med vänner.

Kommentarer

av Slurfi sön 07 maj 2017, 23:35
Kul att följa, fina bilder.
av isteskog mån 08 maj 2017, 08:01
Risken finns att SHR kommer att bli odräglig här på Forumet när hon studerat klart ...... ;) Hon kan ju allt om skogen då och vi andra får näsknäppar när vi har fel! Blir lite som när man resonerar med ungarna nuförtiden, säger man något så åker telefonen fram och så googlas det ..... :( Ingen respekt där inte! :)
av Vardon mån 08 maj 2017, 08:38
Tack själv för trevligt sällskap och gevär.

Isteskog : det är 2017 när barnen Google säger du bara "fake News/facts" med en fnysning.... :-)
av Erre mån 08 maj 2017, 09:05
Kul att följa din resa med allt.
Och alltid lika roligt att ha dig hemma på besök!
Imponerande att du tog dig tid och reste så långt för att vara med i skyttet.
Hoppas slutspurten rullar på bra.
av isteskog mån 08 maj 2017, 12:42
Vardon! Ska man säga det med en Trumpen min, eller? ...... ;)
av Tåndemåla mån 08 maj 2017, 17:18
Ellen så får man bli google prof som någon av mina volontärer sa till mig efter en hel kväll med kollande av fakta när jag pratade om Sverige och naturen.

För övrigt var det mycket kul att träffas och få lite nya ansikten.
av Håkan A mån 08 maj 2017, 20:52
Alltid kul att följa dina äventyr och ditt pluggande på bloggen! Och du verkar ju se till att hinna njuta av tillvaron också, det är viktigt! :-bd Hoppas att ni hinner med ett litet besök i Norra Kvills nationalpark också, när ni ändå besöker Kvilleken. Även nationalparken är väl värd ett besök, inte minst för de gamla tallarna med upp till åtta brandljud!