...på en hydraulslang. Äntligen får jag lära mig lite mer!!! :grin:

Jo se jag har det lite som filosofi med skogen och traktorn: Learning by doing. Steg för steg.
Mitt motorintresse har varit noll i hela livet. Kan fylla på luft (däcken va?) och olja (i ett hål under huven) i bilen. That´s it. Grovt talat...lite mer kan jag kanske... 8) Men är låååångt ifrån kunnig. Däremot intresserad att lära. Bäst hade såklart varit att ta hem nån rackare som, på¨dagisnivå och fullständigt immun mot dumma frågor, kunde svara på frågor som: Hydraulsystemet - är det slutet? Eller öppet? Var fyller man på oljan? Etc...

...så i förra veckan så rev en liten björkslana av en kopplingskrök till vagnsstyrningen.
Just då - när det hände - så vrålade jag och skrek såklart. Så förbannade typiskt! Jag som hade tänk få hem veden till helgen. Och tjänsteresor till höger och vänster ställde till omplaneringen. Men sen när jag lunkade hemåt fäboden för att ta bilen hem så kom jag ju på att det var ju just det här som jag "längtade efter" (missförstå mig rätt) - att nåt skulle hända så att jag skulle få lära lite mer.

Monterade av slangen. Tog med den hem och nu ska jag plocka upp den på väg hem från jobbet. Kasta i mig lite ägg (joho för se lilla frun har mig på diet också se... :shock: :lol: ) och sen iväg och montera ihop det igen. Kanske hinna få fram ett par lass...

...om inget oförutsett sker såklart. Men just för tillfället så vill jag inte lära mig mer via små haverier utan hellre få fram veden kvällstid nu i veckan. :grin:

Wish me luck :grin:

10 kommentarer | Läst 4913 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

lissnils

Medelhuggare

Blev medlem: sön 14 okt 2012, 15:21

Lissnils eskapader
36 årig västerdaling. Nybliven skogsägare. Fyller livets dagar med familj, jakt och mer och mer skogliga äventyr.

Kommentarer

av sundelius mån 02 maj 2016, 17:08
Wish you luck :smile:
Vad skönt att det är någon mer som är på dagisnivå när det kommer till maskiner. Lär mig lite allteftersom med Malwan men har ännu inte kommit till förskolan :roll:
Måste dock erkänna att jag inte har lyckats hålla din optimism vid missöden, men efteråt kan man känna en viss grad av välbefinnande infinna sig över att lärt sig lite mer om hur maskinen fungerar. Fast allra helst skulle jag ju bo granne med Erre :oops: :surp:
av sundelius mån 02 maj 2016, 17:09
Eller gnisten,totte och alla ni andra duktiga såklart :smile:
av Erre mån 02 maj 2016, 17:41
Härligt lissnils! Nu löste du den situationen. :-BD
Låter som du har intresset av att vilja lära och då kommer det med tiden. Men det är alltid surt när det kommer och stör i planeringen.
av totte mån 02 maj 2016, 18:32
sundelius skrev:Eller gnisten,totte och alla ni andra duktiga såklart :smile:


Om det gäller hydraulik, så räkna bort mig, där har jag lite teoretisk kunskap, några fixade slangar på skogsbruksskolan för 40 år sen. Men man kommer långt med Lissnils inställning, bara man vill och vågar så brukar man fixa det.
av Uvskogen mån 02 maj 2016, 19:18
Jo det där är då sant, bara genom egen erfarenhet man lär sig ordentligt. Slet mon första slang på hydraulkran för en 5 år sen. Stod och funderade länge varför kran var så svag, samtidigt som jag funderade över det där som sprutade ut i luften vid gripen. Eftet att blivit plågad med termer hos hydraulikfirman så blev jag lite kunnigare i varje fall.
Ägg=lchf månne?
av lfq mån 02 maj 2016, 20:25
Inget motorkunnande här heller. Däremot har jag plöjt igenom en tjock lunta om hydraulik men har ännu inte vågat mig på något praktiskt.
Hur som helst, skönt att få hem veden nu när det nalkas torkningsväder.
av Vardon mån 02 maj 2016, 20:30
Ingen kommer ihåg en fegis brukar jag säga och plocka fram verktygen.
av isteskog tis 03 maj 2016, 06:48
Känner igen den där känslan ..... Tacka vet jag ett spett ... ;)
av Göt tis 03 maj 2016, 08:17
Det finns många grejor på ett spett, kan ta tid att lära sig alla funktioner. Är själv oteknisk men jag försöker.
av lissnils tis 03 maj 2016, 14:07
Tack för uppmuntrande ord boys! :D