...för att sitta på ett hotellrum en måndag och veta att det är 4½ dygn till jag får komma till skogs igen. Denna vecka kommer att göra mig tokig. Känner det redan nu. 8-}

Jobbet jag har är i sig mycket bra ska jag tillägga. Det är inte pga jobbet jag är frustrerad. Jag är oerhört tacksam (och förtjänt - jag har jobbat hårt för att nå hit) för att få göra det jag gör. Trivs som fisken i vattnet...som örnen i termikvinden...som vildsvinet i det mjölkmogna sädesfältet och...som älgen min tallungskog...fan...där kom skogskopplingen igen. Jag trivs bara SÅ förbannat bra i skogen. Både med såg och bössa i hand.

Jag vet att det kommer att ge sig imorgon och onsdag. Då är jag i "on the road-mode" och ägnar inte gallring, röjning och traktorproblem så många tankar. Men just nu...jävlar vad jag skulle byta ut detta über-trista Scandicrum i Göttebörrj mot en svängom med röjsågen på mitt skifte...

...vet precis var jag skulle börja; längst bort söderut på min prioruta - arbeta mig upp i små läckra slag mot storskogskanten - vända in igen - tanka/fila/äta - sen ta ett slag igen - stanna upp helt spontant och puffa lite pipa - sen köra slut på det som finns kvar i tanken. Sen le :D hela vägen hem i bilen...

...ok, det får bli nästa vecka.

I helgen räknar jag med att reservdelen(påfyllnadspluggen till hydrauliken) ska ha kommit hem så att jag kan börja skota hem årsveden. Jag vet - tragiskt att den ligger i skogen än, men så är det när kontorsråttor leker skogkarlar. :lol:
Och i helgen förresten...det lämpar sig ju så väl att lilla frun jobbar helg, sonen (som bor varannan vecka hos oss sen tidigare förhållande) är hos sin mor och lilltrollet (dottern) är hos svärföräldrarna i värmland till på söndag. Så...kanskekanskekanske kan jag hjula upp Rödis på fredag (med väl tilltagen matsäck) och spendera hela helgen i mitt lilla paradis?! %%- :X

När jag kommer å tänka på det i ett annat perspektiv så kanske inte min vecka blir så "fy fan" ändå... :roll: :lol:

9 kommentarer | Läst 3046 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

lissnils

Medelhuggare

Blev medlem: sön 14 okt 2012, 16:21

Lissnils eskapader
36 årig västerdaling. Nybliven skogsägare. Fyller livets dagar med familj, jakt och mer och mer skogliga äventyr.

Kommentarer

av totte mån 23 maj 2016, 19:35
Jo, det är det där med jobb. Jag hade också ett förträffligt arbete, omväxlande, intressant och alltihop. Men det tog ju så mycket tid från viktiga saker.
av ulfgustav mån 23 maj 2016, 20:16
Levde i många år liksom du på resande fot och med tankarna i skogen och olika hemma projekt, vissa tider var det rätt frustrerande då det var fint väder och man i stället var på resa satt i möten eller på hotellrum. Gjorde för ett antal år sen en förändring förhandlade fram 80% tjänst, lediga fredagar, det var ett lyft både för skälen och familjelivet, samtidigt då man jobbade i skogen på den lediga dagen så snurrade ofta lösningar på tekniska eller affärsmässiga problem fram, som jag hade nytta av då vardagen åter stod för dörren.
av Uvskogen mån 23 maj 2016, 20:41
Ja det där med att försöka få till livet så man får lite mer tid för det som känns viktigt är något värt jobba för.
av halvproffs mån 23 maj 2016, 20:47
Inte för att vara glädjedödare men du vet väl att det är morsdag i helgen?. :surp: Frugan har idiotförklarat mig ett antal gånger när man efter några dagar på en tropiskt plats börjat tala om var man ska börja hugga/gallra/röja :geek: :grin:
av Erre mån 23 maj 2016, 21:44
Att jobba ute 4 dagar i veckan och få den 5 i skogen vore något. :YMDAYDREAM:

Känner igen hur du skriver om att tankarna vandrar iväg ut i olika skogliga projekt. :smile:
av alias mån 23 maj 2016, 21:51
halvproffs skrev:Inte för att vara glädjedödare men du vet väl att det är morsdag i helgen?. :surp: Frugan har idiotförklarat mig ett antal gånger när man efter några dagar på en tropiskt plats börjat tala om var man ska börja hugga/gallra/röja :geek: :grin:


Ähh. det är helt naturligt att nyttja en solsemester med att ockupera den enda kvadratmetern skugga på hela resorten samtidigt som man funderar på hur man ska aptera en kokospalm (i brist på annat skogligt stimuli) för att få bästa möjliga sågutbyte! :grin:

Har aldrig förstått varför man skall åka till ställen där man blir varm och svettig utan att jobba - och dessutom ofta tvingas trängas med en massa folk??? :???:

MVH
Alias
av Kse ons 25 maj 2016, 12:40
Ja det gäller att välja om man ska leva för att jobba eller att jobba för att leva.
av Slurfi ons 25 maj 2016, 19:44
Håller med om detta med att brödjobbet tar mkt tid i anspråk, gick därför ner till 80% i januari
och är ledig fredag eller måndag beroende på vad som passar bäst.
Men jag jobbar ju med eget så det blir förhoppningsvis 100% lön när man räknar
ihop det vid årets slut.
Dock är lönen inte det viktigaste utan tiden att pyssla med egna grejer.
av totte tor 26 maj 2016, 18:56
Bra Slurfi!