...att reservdelar ska komma till "Rödis" så roar jag mig med att underröja inför gallringen som planeras till vintern.
Har 2+2ha som jag ska tugga mig igenom. Kör två kvällar i veckan efter jobbet den veckan jag inte reser i jobbet.

Det första beståndet är ganska blött. Aldrig röjt tidigare. Har frågat min far och hans syskon om just den rutan men ingen har någon info om när det blev planterat etc. Jag gissar att det hör ihop med beståndet norröver, som nu är en F1:a, men att det aldrig blivit vare sig röjt eller gallrat pga att det är rätt blött. Det är ett oerhört mixat bestånd med allt ifrån stora tallar till klenare stammar. I och med att det är rätt blött, och att det finns en hel del björk, så klurar jag på om det inte vore skoj att få fram just björken där.
Har gått igenom beståndet med Mellanskog på vårvintern och vi kom överens om att jag skulle ta bort all underväxt och att vi sen tar beslut på vilken typ av gallring som maskinerna ska göra på.

Även om jag allra helst hade ägnat tiden åt att stapla ved hemma, nu ligger den fortsatt i skogen i väntan på reservdelar till traktorn, så är det oerhört skönt att ta ett 2-3 st pass med kedjeröjsågen i veckan. Och eftersom beståndet ser ut som det gör så är verkligen kedjeröjaren trevlig! Visst hade jag kunnat ta klingsågen men då hade jag fått lämna en hel del "enbitars" massa som jag slår omkull mer kostnadseffektivt än en skördare.

Och mina kontorsråttemuskler mår prima av det skonsamma arbetssättet. Just den lilla sak att man når längre utan att behöva flytta sig är skönt i längden. Placera sig strategiskt - sen kapa flera stammar. Nu gör jag visserligen ingen heldag utan kör 2-3 tankar. Men varje gång jag lastat upp sågen på flaket på Amaroken så känner jag ett sug av att fortsätta. Och det är lite mitt mål med skogen. Att det ska vara skoj.

På 3 x 3timmar så har kedjan hoppat en gång, och det var efter 5 minuter in på första passet. Förmodligen var den inte nog spänd.

Kort och gott är jag skitnöjd med mitt köp. Men med detta sagt som kommer väl Murphy som ett skållat troll och börjar ordna en massa missöden för mig :lol:

Slängde upp en status på "fjösboken" i måndags där jag prisade Husqvarnas såg. Många kompisar blev nyfikna och bad mig filma så jag delar min lilla filmsnutt med er också. Enjoy! :smile:





5 kommentarer | Läst 2158 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

lissnils

Medelhuggare

Blev medlem: sön 14 okt 2012, 16:21

Lissnils eskapader
36 årig västerdaling. Nybliven skogsägare. Fyller livets dagar med familj, jakt och mer och mer skogliga äventyr.

Kommentarer

av Erre tor 19 maj 2016, 19:04
Perfekt med kedjeröjaren till sån röjning!
Bra att du är nöjd med köpet.

Kul med film. :-BD
av isteskog tor 19 maj 2016, 23:33
Såg bra ut .... lite mer gaspådrag vid kapning kanske .... ;)
av Kse fre 20 maj 2016, 07:49
Funderar på varför man inte gjort en ställbar vinkelväxel så att man kan välja vinkel på svärdet. Tycker ju att dom där spetsiga stubbarna ser lite otäcka ut.
av totte fre 20 maj 2016, 20:27
Brummar fint och gör ett prima jobb. Jag fixade länken för klippet så det syns här. Om det står "&feature= ... " i länken så radera allt från "&" och framåt, då brukar det funka.
av lissnils fre 20 maj 2016, 20:40
Isteskog: Gissa om jag brev ilsk. "När jag nu ändå filmar så snålar jag med gasen" :)
Kse: DET hade varit mumma! Borde ju kunna gå att sälja som tillbehör. Jag hade lätt lagt en slant på en sån. Men då får Husqvarna skynda sig för fortsätter jag tycka att det är så här skoj så har jag tuggat igenom mina eftersatta bestånd snart och kedjeröjaren kommer väl mest användas till brunnsröjning då antar jag...
Totte: Tackar!