...projektet som jag gått och funderat på tog fart idag då lilla frun tyckte hon skulle jobba istället för att jag ägnade en dag i skogen med röjsågen. Knepiga idéer de har de där små liven ;)

Hade tråkigt på förmiddagen - inställd skogsdag tar på entusiasmen - men sen fick jag nog av att kolla Youtubeklipp å dricka kaffe så jag klädde på dottern kläder som var av mindre noggrannhet att skulle förbli rena efter ett par timmar i garaget och stegade dit ut.

Såg mig omkring. Hmm, motorsåg, MDF-board, såg och lite annat smått å gott. Jo nu börjar jag! Måttade så att kombidunk och en liten verktygslåda skulle få plats - sen satte jag på mig Byggare Bob-kepsen och drog igång.

Vi får se vad slutresultatet blir. Fästanordningen i traktorn blir en utmaning. Reser till Grekland med familjen till veckan - imorrn planerar jag att ha ont i huvudet och sova soffa då min far Golfaren fyller 70 och bjuder på kalajs - så projektet lär stå still några veckor skulle jag tro.

En tanke som slog mig var att lådan blev för bred - att jag skulle gjort den så att dunken placerades uppe på verktygslådan - och att lådan s a s inte sticker ut så långt. Hm, jaja - har material så jag kan göra en till och vad gäller tid så får jag resonera så att det har man inte - det tar man sig...

To be continued...

Ska stärka upp med vinkeljärn hade jag tänkt.
Så går det när man har otur när man tänker. Tog för mycket när jag sågade ur locket för sågen...suck...
38x42cm. Höjden glömde jag mäta.
Verktyg, kombidunk och såg. Gott om plats över för stekpanna, 2 rullar Ljuglöfs Ettan och annat som man måste ha med sig ut sig skogs :)
Med locket stängt kan sågen ändå sitta på plats. Kanske montera ett par öglor så jag kan fästa stroppar(som håller fast sågen) i?
3 kommentarer | Läst 5109 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

lissnils

Medelhuggare

Blev medlem: sön 14 okt 2012, 16:21

Lissnils eskapader
36 årig västerdaling. Nybliven skogsägare. Fyller livets dagar med familj, jakt och mer och mer skogliga äventyr.

Kommentarer

av Blivande snickare sön 11 maj 2014, 09:06
Ursäkta att förstöra entusiasmen men MDF, fukt och allt det fysiska våld lådan kommer få utstå i skogen är ingen lyckan kombination tror jag :sad:
Annars är det en riktigt fin låda!
av Kse sön 11 maj 2014, 10:50
Lite färg på det där så håller det bättre, och den ska väl kanske inte hänga på traktorn annat än när den används?
Fin låda var det iaf.
av lissnils sön 11 maj 2014, 13:32
MDF vet jag att inte är optimala materialet. Kanske lite för lite info i texten men lådan är, som Kse var inne på, har ett multi-syfte - hålla ordning på sakerna även när off-wood (garaget/förrådet vid fäboden/trakorn) så att säga.

Eftersom jag redan börjat fundera över måtten kan denna fullt möjligt bli en prototyp och inget annat. En halvtråkig förmiddag till och vips så har nån ny ide i huvudet kläckts :D