Ja, den allmänna kylan känns ju rätt onödig såhär års, men idag spädde jag på det hela med att få AC:n i Xantian påfylld också. Inte för att det har behövts mycket kyla, som sagt, men det är ju dra att få bort imman på rutorna i alla fall. Och det kan ju hända att det blir nån dag framöver när det blir liiite varmare.

Det är alltså en god vän till mig som jobbar på en lastbilsverkstad och har full certifiering på AC som gjorde det. Bra att få det gjort av en fackman och betalade gjprde jag bara för gasen, till ett ytterst rabatterat pris också. Blev en liten resa också, det var inte här på hemmaplan, men det var det förvisso värt. På hemvägen åkte vi hem till kompisen och hustrun och jag blev bjudna på middag.

Fruktade det värsta, att tryckprovningen skulle utvisa stora läckage, men icke så. Det var t o m lite tryck kvar i systemet och tryckprovning utvisade en eminent stillastående manometernål. Så det var bara att vakuumsuga och fylla. Läckspårningsgas ingick i det, bra framledes om den skulle tappa trycket.



5 kommentarer | Läst 3235 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av tallen100 ons 29 jul 2015, 14:00
Temperaturen tycker jag har varit ganska bra i sommar, är inte mycket för den där pressande värmen som brukar infinna sej i juli.
Men man saknar ju solen som inte har visat sej allt för ofta i sommar. Men men, nu går vi mot mörkare och snöiga tider igen. :sad: :D :D
av lfq ons 29 jul 2015, 15:33
Vänta bara totte! Så fort det blir lite varmare kan temperaturen raskt stiga upp mot 30-graderstrecket. Det var nästan fallet förra veckan och har du dessutom vind från väster tillkommer också föhneffekten. Det är inte för inte som Krstd flygplats sätter värmerekord för Skåne.
av totte ons 29 jul 2015, 16:52
Så sant båda två. Vi har haft rätt skapligt här, inte några stora mängder regn, snarare för lite fram till för en vecka sen. Och när det är runt 20 eller lite över är jag rätt nöjd, även om jag tål lite till. Men senaste veckan har väl inte varit toppenfin sommar precis. Och visst lfq, det kan slå till med värmebölja i augusti när som helst. Förresten så blir det fort hett i bilen när solen ligger på, då är det skönt med lite extra svalka.
av Uvskogen tor 30 jul 2015, 18:27
Mycket bra tänkt där! AC är en välsignelse i både i regn och hetta. :smile:
av th tor 30 jul 2015, 21:42
Att AC:n är en välsignelse i regn beror ju till stora delar på AC:n själv, som samlar vatten i luftinloppskanalen eftersom avloppet inte är helt perfekt. Min erfarenhet (med bara Saab:ar dock) är att om man slutar använda AC så immar det något hemskt på rutorna vid regn eller runt nollan i några veckor, men sedan har inloppskanalen torkat upp och man har nästan ingen imma alls vid de besvärliga förhållandena. Min sista 9000 kördes i två år utan fungerande AC och det märktes ingen större skillnad mot den som hade AC under höst, vinter och vår. Däremot, när det sedan började läcka i värmeväxlaren (som hela bilen verkar byggd runt!) var det däremot kört med imbildningen och bilen fick gå till sina fäder.