I höstas fick jag en Klippo, tack Johan. Motorn är i alla fall från 1978, framgår av motorkoden på Briggs&Stratton, så klipparen är väl senast från 79 då. Så den närmar sig fyrtio bast. Kommer mig att tänka på en annons för rätt många år sen där det stod ungerfär: "Jag vet inte hur länge en Klippo håller, vår har bara gått i 30 år."

Har stått sen jag fick den tills nu. För några dagar sen kollade jag oljan, fyllde på lite och så startade jag den, igång kom den men gick uruselt. Idag blev det stor förgasarservice, ordentlig urblåsning och så utrensning av gammal bensin i tanken. Så startades den, gick ännu sämre. Tills jag kom ihåg att den här modellen inte går att köra med luftfiltret av och skruven till det ur. Det är nämligen hål rätt ner till nivåkoppen med bensin, så det fullkomligt stänker upp soppa. Med filtret på och skruven i så gick den sen så fint så.

Tyvärr inte självgångare, men å andra sidan så är den lätt att föra med sina rejäla kullagrade hjul och lite motion är ju nyttigt sägs det.

Klippostyret som kan vikas ordentligt åt sidan är vad jag behöver, det är mycket klippning utmed häckarna här och med Stigan så hänger styret ständigt upp sig i buskarna.



Härligt vårväder att stå ute i och skruva. Blir visst ett par lite sämre dagar nu, men sen skall den riktiga vårvärmen komma igen.

10 kommentarer | Läst 4832 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tis 28 mar 2017, 20:48
Snudd på odödliga klippare dom där.

Å i dina händer får vi väl då klassa detta exemplar som odödligt. :wink:
av alias tis 28 mar 2017, 20:56
Som en f.d. kollega uttryckte det:
"En Klippo köper man inte, den ärver man!"

MVH
Alias
av johan eriksson ons 29 mar 2017, 08:10
Roligt att den kom till användning.
Jag fick den i min tur av Mange en gång i världen.
av totte ons 29 mar 2017, 11:55
Jo, sant det Erre, den gjutna alu-kåpan rostar inte sönder, hjulen är ordentligt kullagrade och en gammal Briggs brukar vara väldigt svår att få död på. Som maskinhandlarn Good i Reftele sa: "Du sa ha en mä Breggs å Strattun".

Så är det alias :lol:

Aha, så den är åter i hemtrakterna.
av Jocke91 ons 29 mar 2017, 18:20
Den Klippon känner jag igen från nere hos Mange. Den är nog odödlig på riktigt med tanke på omständigheterna när vi skulle skrämma liv i den åt Johan.
av totte ons 29 mar 2017, 18:45
Å, det måste du berätta mer om :d
av johan eriksson ons 29 mar 2017, 20:04
Fick ett samtal från Mange när de hade startat upp den, Jocke hördes skratta i bakgrunden, dom sa att den råkade skära. De hade i sin iver råkat missat den lilla detaljen att kolla om det var olja i den. :d

Men när olja var påfyllts så gick den som om inget hade hänt.
Körde med den sista halvåret exet och jag hade stugan. Sen har den bara gått sporadiskt.
av johan eriksson ons 29 mar 2017, 20:13
Har för mig att William brukar kalla dom för Beggs and Struggle.

Kan även visa en bild på mina verkstadshandböcker på dom :d :d :d
Bilagor
av Jocke91 ons 29 mar 2017, 20:28
Det visade sig att om tydligen går på bensin och olja. Den nöp bara lite vid vevaxeln inget värre. Men det var jävligt roligt när Mange meddelande Johan att den skurit.
av totte tor 30 mar 2017, 00:26
Haha, jaja en Briggs behöver skära rätt många gånger innan den är död. Oberoende av vad den kallas :mrgreen: .

Skulle det va så det behövs så har jag en B&S klipparmotor liggande. Den satt på min vägkantklippare och tidigare på en Husqvarna från 90.