Vad har vi bakom dörren?


Jag vet inte om ni minns min start på bygge av en mindre verkstad i min ladugård? Nu har det i alla fall börjat likna något efter att jag varit på semester och sedan haft främmat från Tyskland.



Nu är jag inne i "fasen" sortera spik och skruv. Jag behöver också någon sorts hyllor lådor för att placera desa i. Skall kolla på Classe O när jag börjar jobba igen efter semestern i nästa vecka. Även alla verktyg har gåtts igenom och sorterats. Slipet är på plats så yxor och knivar kan hållas vassa. Till höger står en putsmaskin som jag hoppas skall komma till användning.

Kattan har fått behålla sin gamla ingång och bädd så hon kan hålla koll på gnagarpopulationen. man ser hållet till vänster i nederkanten av bilden. Jag skall fixa att det blir en skjutlucka så man kan stänga på vintern och sätta på värme om man behöver greja lite.

Det käraste man har av tillhörigheter har fått en undanskymd plats än så länge.


6 kommentarer | Läst 5542 ggr

Mer om bloggaren

Hanatorp

Proffshuggare

Blev medlem: fre 13 jun 2014, 09:14

Kommentarer

av lfq lör 19 aug 2017, 20:24
Snyggt, det behövs nog inte så stort utrymme bara man har ordning på grejerna. Jag skulle nog lagt på lite färg på de tråkiga OSBskivorna
av halvproffs sön 20 aug 2017, 07:39
Skönt att få ordning på utrymmena och alla andra saker. Själv köpte jag magnethållare på Biltema för nycklar,mejslar mm för en billig peng.
Blir själv aldrig trött på mönstret i osb-skivor. Tycker dom är fascinerande och ytskiktet är väldigt hållbart.
av Hanatorp sön 20 aug 2017, 09:17
lfq skrev:Snyggt, det behövs nog inte så stort utrymme bara man har ordning på grejerna. Jag skulle nog lagt på lite färg på de tråkiga OSBskivorna


Jag är inte förtjust i OSB skivorna och planen är att det så småningom skall bli målat i vitt.
av Hanatorp sön 20 aug 2017, 09:30
halvproffs skrev:Skönt att få ordning på utrymmena och alla andra saker. Själv köpte jag magnethållare på Biltema för nycklar,mejslar mm för en billig peng.
Blir själv aldrig trött på mönstret i osb-skivor. Tycker dom är fascinerande och ytskiktet är väldigt hållbart.


Det man märker när man hunnit så långt som jag nu har kommit, så upptäcker man vad mycket "skit" man samlat på sig. Jag har rensat ut en hel del av dubbletter och onödiga saker. Jag skall hämta farsans gamla skruvstäd tillverkat i Eskilstuna. Det håller säkert minst två generationer.

Man blir medveten om hur illa det har gått med våran verkstadsindustri när man ser att många av de klassiska svenska varumärkena för verktyg numera tillverkas utomlands. :cry:
av Slurfi sön 20 aug 2017, 18:55
Trevligt, men OSB-skivorna är lite väl oroliga att titta på som de är.
Kanske man kunde lägga på nån tunn skiva i ljus färg, från bänken och upp?
av Vardon sön 20 aug 2017, 19:50
Jag har skruv i ett sortimentskåp m2-m5 och sen har jag såna lagerlådor, acra 45 har jag, men finns ju andra sorter med. Kan man ha dem i en hylla och lätt dra ut den. Brickor och sånt förvarar jag i nån billig plastlåda i lådan. Funkar ganska bra.. Brukar säljas ganska billigt på blocket ibland.