Dags för att skriva lite. Den här senaste veckan har jag kört fram allt från 1-a gallringen på 1ha så det är klart. Fanns lite skadade träd. Några fina tallar som var fejade och lite gran och al som var barkgnagda. Har även underröjt och tagit reda på en 3/4 vagn med björk som var ca 8cm i brösthöjd. För bra ved för att bara ligga och ruttna bort speciellt när det inte finns en kvist första 5 metrarna.

Sen har det varit lite jakt. Som ni säkert har sett så sköt jag en fin vildsvinsgalt och det tände mig lite och när man är så priviligierad att man kan bestämma över sin egen tid så var jag ut och kollade efter fler grisar. Iom att vi fått lite spårsnö så gav jag mig ut på flera troliga ställen där det borde kunnat funnits gris, men nej inte ett spår.
Räntan efter grisen slängde jag ut vid ett upplag för använt grus blandad med asfalt. Tillstånd har jag av ägaren. Brukar tippa över grus men nu gick det inte för tjälen. Åkte förbi där igår och då lyfte två kungsörnar från kadavret. En mycket mäktig syn och där ser man att det mesta tas tillvara av naturen och viltet.

Tidigt igår morse ringde eftersöksjägaren och talade om att en älgtjur är trafikdödad och ligger i vägkanten. Den var redan död när han kom fram. Oftast inget att ta reda på när en lastbil har kört på djuren. Men denna gång hade vi tur för största smällen har huvudet fått och tarmpaketet var helt. Riksväg 56 går ju förbi Hedesunda med mycket tung trafik så det är mycket viltolyckor på vägen. Som tur är har det inte varit några värre personskador.
Kallade två pers, tog traktor och vagn och åkte dit till 4-taggaren som nu bara hade ett horn kvar. Blev lång kö av fordon medans vi på några minuter lastade älgen. Lite otäckt att hålla på när trafiken är så stor på morgonen i mörkret.

Nåväl, allt gick bra och vi åkte till min mark och tog ur älgen så nu kan örnarna kalasa där också om dom vill.
Tog gamla mobilen och tog kort på älgen och ta mig f..n så fick jag in bilden utan problem. Nu vet ni varför jag är gråhårig ;-) Ha de bra!
6 kommentarer | Läst 5149 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

halvproffs

Huggarmästare

Blev medlem: lör 19 jan 2008, 09:18

Kommentarer

av Erre tor 16 nov 2017, 10:25
Full fart.
Du stöter nog snart på lite grisar igen. :smile:
Bra att ni tog hem älgen och kollade.
Brukar ju alltid gå att rädda lite, men i detta fallet blev det ju nästan en hel älg. :-bd
av sundelius tor 16 nov 2017, 11:22
Ditt pensionärsliv verkar både trevligt och rikt :-bd
Gott att du hittade en mobil du förstår :mrgreen:
av halvproffs tor 16 nov 2017, 14:45
Erre; Vi har tur som har en proffsstyckare i laget. Mycket lite förstört. :-bd
Sudden; Nja, jag tror att det är mobilen som förstår mig :mrgreen:

Imorgon blir det nog en jaktdag igen. Funderar att försöka få en tjäder på uppflog. Saknar verkligen nobsarna och jakten. Man vet aldrig, kanske blir en senare.
av isteskog tor 16 nov 2017, 20:46
Man ska ta reda på gudagåvorna!
av Uvskogen fre 17 nov 2017, 21:50
Fint med björk att ta reda på.
Men vilka jaktäventyr du är ute på! Den där 56an har ju massor med tung trafik om jag nu minns rätt. Vilken lyx att det tog i huvudet så ni fick nån lön för mödan.
av halvproffs lör 18 nov 2017, 08:46
Ja, der ju massor av tung trafik från Norrköping, Örebro mm. Får många år sedan gick det 450 tunga fordon per dygn och det har ju knappast minskat
Tyvärr blev det ingen jakt igår, mest för att snön regnade bort. Roligare att jaga när det är snö för då ser man vad som hänt under natten.
Vi har nu sedan några år tillbaka varg i kretsen så livskvaliten har sjunkit. Hundar har kevlarvästar med massor av taggar på. I veckan dödades en 2 årig älghund i Ockelbo.
Ska bli snö i början av nästa vecka så då går jag ut och kollar av skogen igen. Ha de !