Denna veckan som gått har jag tillbringat i traktorn framför plogen, ett av de mindre inspererande uppdragen man kan få på jobbet, tycker jag.
Visserligen fick jag lite "spänning" ett par gånger. Den första var när jag slant på kopplingen i en hörna och jag fick elstängslet mellan frontvikten och traktorn.

Sitter fast i stängslet


Det andra spänningsmomentet var när jag skulle plöja vändtegen längsmed sjövallen. På ett ställe ligger ytan på sjön nära en halv meter ovan åkern så det är ganska sankt närmast vallen och som jag misstänkte: traktorn sjönk. Dock inga problem att komma upp med lite hjälp.

Sitter fast igen


En del måsar leker med sina liv i jakt på mask. De går nere i fåran och ibland trillar tiltan tillbaka och lägger sig över måsen. Den på bilden neran klarade sig och flög illa kvikt ifrån mig när jag grävt fram den. Alla har inte den turen en hel del av dem bryter en av vingarna och dem får vi avliva. Att bara köra över dem kan jag bara inte.

En mås väntar på sin räddning


Idag var jag på gården som jag brukar om söndagar. Dagen började med att avsluta årets röjningsbeting. Det gick helt enligt planen tills jag hade 5 min kvar. Då blixtrade det till om klingan som om det vore en vinkelslip och dum som jag var försökte jag skära av stammen en gång till med samma resultat. :twisted: :twisted: :twisted: Vid närmare undersökning upptäckte jag att stammen var en gammal elstängselstolpe väl kammuflerad som en björkstam. Efter en snabb filning så kunde jag åtminstonde slutföra röjningen men klingan får nog åka i skroten.

Ser ni järnpinnen?


Klingan


Dagen fortsatte sedan med att svetsa ihop en arbetsbänk till min verkstad. Det gick helt utan bekymmer och jag fick det dessutom helt i vinkel = mycket nöjd.

Blivande arbetsbänk


4 kommentarer | Läst 4805 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

ananders

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 feb 2011, 12:13

En drängs memoarer
Som titeln lyder så kommer jag att skriva om mitt jobb som dräng på ett större lantbruksföretag.

Jag kommer även att skriva om mina aktiviteter i "min" skog som jag samäger med mina syskon och mamma. Eftersom jag är säsongsanställd på jordbruket så brukar jag ha januari och februari till mitt eget förfogand. Under vintern ägnar jag tiden helst åt gallring :smile: , vilket ibland får avbrytas för uppröjning av vindfällen :evil: . Övrig tid så är det mest röjning, underhåll av diken, och lite underhåll av byggnader och inventarier.

Hoppas att jag skriver nått som är värt att läsa.

Kommentarer

av Mangan sön 16 nov 2014, 23:19
Haha, det där gjorde jag i vintras. "Hmm, konstigt vad det blixtrar, får pröva igen. Nähä, blixtrade fortfarande. Jasså var det ett markstag från riven elledning där, jaha..."
av totte mån 17 nov 2014, 23:41
All slags järnpinnar är förnämliga klingdödare, oftast helt omöjliga att urskilja från alla det andra krafset som står där.

Snyggt jobbat med arbetsbänken, gissar att den skall sitta fast i väggen eftersom det bara är ben på ena kanten.

Är det nånstans utmed Hammarsjön du plöjde?
av ananders tis 18 nov 2014, 09:39
totte skrev:All slags järnpinnar är förnämliga klingdödare, oftast helt omöjliga att urskilja från alla det andra krafset som står där.

Snyggt jobbat med arbetsbänken, gissar att den skall sitta fast i väggen eftersom det bara är ben på ena kanten.

Är det nånstans utmed Hammarsjön du plöjde?


Alldeles riktigt bänken ska skruvas i väggen.

På frågan om min position vid plöjningen så är svaret nej. Jag håller till norr om staden vid Råbelöfssjön.
av totte tis 18 nov 2014, 16:58
Aha, där, då ser man nästan på kartan var det är nånstans.