Idag tog man ett stort steg närmare att bli skogsägare i och med att man betalade in handpenningen på en 35 ha kustnära skogsfastighet (32ha produktiv)

Fastigheten ligger ca 14km från umeå centrum, så man kan ju faktiskt cykla till området. Skogen består till ca hälften av G1 skog som bör gallras nu till vintern och resterande del är fin ungskog. Enligt skogsbruksplanen så står det ca 2500 m3sk, men är kanske något i underkant. Boniteten på fastigheten är nog även den lite högre än av vad som stod i skogsbruksplanen.

Utsikt från fastigheten, 1 km lång strandkant


Så nu är semestern räddad, blir drygt 11ha underröjning och ett antal ha ungskogsröjning som man skall hinna med. (Undrar om man kommer bli mer feg nu och lämna för mycket stammar när man röjer i egen skog :S )
Det var dom positiva nyheterna :)




Nu till något mindre roligt, blev av med 3 st nya röjsågar, 2 par kängor (värde 6000kr) , 2 par hjälmar med mera förra veckan. Dagen efter så blev en annan granne i närheten av med deras fyrhjuling... Polisen orkade inte ta sig ut till någon av dessa stölder, utrustningen har säkerligen redan lämnat landet....

Men men nu har man iaf skaffat sig några åtelkameror så blir väl att åtla med ett par trasiga röjsågar och se om man får något napp.... Eftersom det verkar som att man i princip måste lösa brotten själv.... Önskar betydligt mer kameraövervakning typ England, så mycket bättre uppklarningsprocent polisen skulle ha på dessa typer av brott.... (eller någon sorts gränskontroll)

kan iaf varmt rekommendera åtelkamerorna med mms funktion och blackLED, fungerar även bra att ha för att kolla temperaturen inomhus under t ex vintern bara att skicka ett sms till kameran så tar den ett kort där man blandannat ser temperatur med mera, så väldigt smidigt att ha i t ex fritidshus om man reser bort eller dylikt.
https://www.cyberphoto.se/outdoor/categ ... telkameror

9 kommentarer | Läst 4686 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 18:06

Kommentarer

av Uvskogen tis 07 jul 2015, 17:37
Låter som en väldigt fin fastighet! ska bli roligt höra m du kommer bli försiktigare nu när du röjer egna träd! :wink:
(det där andra är bara så evigt tröttsamt- kanske sätta en fjärrutlöst bomb på grejorna....)
av SkogsGotte tis 07 jul 2015, 19:38
Jepp har ju varit å sökt med ljus och lykta de senaste 6-7 åren, dom få fastigheterna som varit intressanta har dock priserna skjutit i höjden på under budgivningarna... Verkar däremot finnas rätt gott om fastigheter ute till försäljning nu vilket gjort att priset hållit sig på en relativt rimlig nivå...
av alias tis 07 jul 2015, 21:21
SkogsGotte skrev:Jepp har ju varit å sökt med ljus och lykta de senaste 6-7 åren, dom få fastigheterna som varit intressanta har dock priserna skjutit i höjden på under budgivningarna... Verkar däremot finnas rätt gott om fastigheter ute till försäljning nu vilket gjort att priset hållit sig på en relativt rimlig nivå...


Grattis till fastighetsköpet!

Blev det strand mot Umeälven eller mot någon insjö?

... och beklagar att ni inte heller där uppe i norr är befriade från folk utan tillräcklig respekt för äganderätten.

MVH
Alias
av isteskog ons 08 jul 2015, 08:35
Grattis till skogsköpet!
Här nere brukar det vara ungefär samma gäng som stjäl.... ett tips, kolla med lokalbefolkningen vilka gäng som härjar på platsen. Åtelkamera är nog bra.
av Fredrik Reuter ons 08 jul 2015, 09:06
Grattis!
Det ska bli kul att följa utvecklingen för dig, tror det kommer gå kanonbra!
av totte ons 08 jul 2015, 12:40
Ja, vad trevligt med en egen skog, grattis till köpet!

Och så ett allmänt stort fy f-n för att det inte skall gå att få ha grejorna ifred.
av SkogsGotte ons 08 jul 2015, 19:06
Blev en strand i en havsvik strax norr om umeå
Utförde första röjningspasset idag på fastigheten är väl en 10-15 pass till som behövs innan man har kommit i fas med skötseln
Brämsen börjar dock smyga sig fram nu :/ tack o lov är dom iaf 2 veckor senare än normalt!
av sundelius ons 08 jul 2015, 19:19
Grattis Skogsgotte
Hoppas du kommer trivas som skogsägare!!!
av Hugin ons 08 jul 2015, 19:24
Stort grattis till skogsförvärvet! Du visar en helt otrolig framåtanda och företagsamhet: företagare i skogsvårdsbranschen, (samtidigt) jägmästarstuderande och nu samtidigt uppstart med eget skogsägande!
Många hade nog gått in i väggen för mindre, men för dig verkar det sporra till mer aktiviteter ...