Hej på er alla stollar! Jag hittade montern till slut! Det är ju så när man är lite lagom virrig och har låtsas damp så kan man ju virra bort sig en dag som idag.... Kul och träffa en massa "nya" människor idag, en del har jag redan träffat på processordagen hos hlb. Men det var många nya ansikten, vilket är skoj som fan.

Jag har ju som sagt trappat ner på skogsjobben av olika anledningar men hoppar ju in vid toppar eller sjukfrånvaro. Men ibland kan ju saknaden av struliga maskiner bli för stor och då är det tur att Elmia finns i närheten. Jag såg en del intressant idag men alla tyska special maskiner och stora terminalflisare kan väl ha en egen mässa!? Det är så gudalöst jävla tråkigt att kolla på dom så man får ju spunk... Tillochmed roligare tt kolla på hydraulikpumpar då :(( . Det som var roligast idag var att träffa gamla chefer, inköpare,jobbarkompisar, kunder och mina kära klasskompisar från gymnasiet! En del av dom tosingarna pratar man med i telefonen ibland men många har man inte träffat sen studenten för 4 år sedan, börjar bli gammal nu hela 23.
Om man ska recensera maten så hade Eco Log (skroto log) bäst mat! 70 kronor för en keps och en kupong så fick man en burgare i bröd som man sen fick kleta på massa godsaker själv. Jävligt bra. Rottne var ju kul och se men usel mat, fick en kupong och för den fick man en burgare i bröd med bara ketchup på :?: . Skandal.

Nog om mässan, många av er har ju redan sett det. På företaget så händer det mycket nu. För en simpel f-skattare som mig så har jag investerat mycket nytt nu - bil, en caddy 2014, husqvarna rider 2017, tranesläp 2009, lövblås stihl 450 med elstart 2017. Årtalen är årsmodellen. Blåsen är jag nöjd med, förbannat nöjd. Jag har nvänt den till att blåsa sand, vanlig sand som man sandar trottoarer med där sopmaskinen inte kommer fram på grund av storleken. Där kommer jag fram med min blås, sopborste, skyffel och skottkärra. Inte så glamoröst jobb men vilket är det? Ridern är med mysig att jobba med, ångrar nu i efterhand att jag köpte den minsta med hydrostat, skulle tagit storleken större.
Har även gått en speciell kurs som handlar om ett hett ämne - naturvårdsbränning!
Ja vad ska man säga om detta då? Jo vi på FT Alvesta jobbar mycket åt länsstyrelsen Kronoberg med reservatskötsel. I denna skötsel ingår gräsbränning som en del. Innan var det 2 stycken som fick tända elden nu är vi 8 stycken. Vi får även följa med och hjälpa till på eftersläckning om det skulle behövas folk, vilket inte har behövts ännu. Vad tycker ni om naturvårdsbränning?

På tal om företaget så har det hänt annat som inte innebär pengaförlust, eller lite kanske... Jag och min fästmö har lyckats skapa en arvtagare som ska födas enligt prognosen 12 November. Inte så planerat men ska bli förbannat häftigt :d . Mer information om denne kommer senare.
Nästa vecka börjar jag jobba 2-skift med mig själv, äntligen :ymparty: . Jag ska börja köra vägslåtter med en hulgrävare (läs gunghäst) och det ska bli intressant med lite nytt arbete. Som många andra maskinkåta så har jag testat en del maskiner men jag kan inte skryta med att jag kan köra grävare, men hur svårt kan det vara? 8) .

Det var lite snabbt och rörigt om vad som hänt sen sist! Ha det fint så höres vi!

Ps. Ella min terrier är skitjobbig men jätterolig, ungefär som min käring fast gon är bara jobbig! 8) ds.

6 kommentarer | Läst 2303 ggr

Mer om bloggaren

Volundsmed

Seniorhuggare

Blev medlem: lör 16 apr 2011, 17:27

Völunds tankar
Mina äventyr i jobbet, på fritiden och i huvudet.

Kommentarer

av Tosca fre 09 jun 2017, 23:54
Gott att du trivs med både hund och den kära, vad vore väl livet utan dem säg.
av Slurfi lör 10 jun 2017, 00:23
Det lät inte sämst
av Erre lör 10 jun 2017, 17:09
Var kul att se dig igen.
Hoppas att det fortsätter att rulla på för dig.
:-bd
av Volundsmed lör 10 jun 2017, 22:06
Det ska nog gå alla tiders nu! Hoppas vi hinner ses någon mer gång och även träffa andra från forumet! 8)

@Slurfi @Tosca @Erre
av Tåndemåla lör 10 jun 2017, 22:56
Och så fick vi ju ta några Ryssby minnen med!
av Volundsmed sön 11 jun 2017, 18:32
Tåndemåla skrev:Och så fick vi ju ta några Ryssby minnen med!


Ja klockrent ju!