Såg för en vecka sen av en händelse att Classic Mc Moped Club (http://cmmc.se/) ordnade veteranmarknad i Degeberga idag lördag. Tänkte att jag skulle kanske åka dit och skickade ett mail till gode vännen Olle också. I går då så hörde Olle av sig och frågade om vi skulle åka på marknaden, nåt som jag hade helt glömt bort. Men så bra han påminde, det blev ju då av.

Vi for iväg idag på förmiddagen. Skapligt väder, hyggligt varmt och soligt, rätt blåsigt bara. Inte för att jag behöver några moped eller mc-delar, men rätt kul att gå och titta. Det var många försäljare där, de flesta är ju privatpersoner som har stora samlingar med delar. Vet inte hur många hundra mopedcylindrar jag såg medan vi traskade runt. Och alla tänkbara andra delar. Så är det ju många som passar på att släpa med sig en massa annt också, verktyg, tillbehör och allt möjligt annat loppisgods.

Så även den som inte behöver delar kan göra lite fynd och för min del så fick jag tag i en prima liten handhäcksax, 25 kr, och en fotogenspruta för 30 kr.



Olle köpte en moped, Solex, dansk "knallert" för 1200. Han har två sådana redan innan, den här skall bli reservdelsmaskin.


Väl hemma så putsade jag rosten av häcksaxen och slipade skären. Mycket praktiskt redskap i trädgården för sånt där sekatör och sax är för små och motorhäcksaxen är en smula overkill.


Fotogensprutan blir bra, jag har sen länge en praktiskt taget oduglig sån av plast. Den här är helmetall. Då kan man hälla kokhett vatten och såpa eller diskmedel i, det funkar bra till en hel del rengöring.

8 kommentarer | Läst 4470 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre lör 22 apr 2017, 18:08
Gutt med utflykt.

Du borde komma hit å fynda innan allt är slängt eller sålt. :wink:
av lfq lör 22 apr 2017, 18:46
Synd att jag missade det, hade varit fint att se om det finns bra grejor till mina moppar. En sådan häcksax du köpte använder jag lite då och då.
av Vardon lör 22 apr 2017, 20:10
Lfq vad har du för mopeder?

Såna marknader kan vara roliga där folk med smala intressen samlas. Har varit i Falun på sådan och de öppnar kl 8 och då är det proppfullt med folk som tyst in lukten tjurrusning i pamplona.

Och alltid bättre och oftast billigare med äldre kvalitetsverktyg
av lfq sön 23 apr 2017, 06:14
@Vardon Inga märkvärdiga eller typ samlarobjekt utan bara ett par Crescent Compact.
av Kse sön 23 apr 2017, 08:03
Tror jag har två sånna "fotogensprutor", aldrig använt dom och funderat lite på till vad.
Känns som att man inte sprutar så mycket fotogen nuförtiden. :wink:
av Slurfi sön 23 apr 2017, 08:57
Man kan lägga på avfettning med dom och man kan lägga på en oljefilm på tex jordbruksredskap
efter högtryckstvättning, kanske åxå för rostskydd under bilar.
Det lät intressant det där med hett såpvatten, det ska jag nog prova på traktorn iom att jag inte har nån hetvattentvätt.
av totte sön 23 apr 2017, 12:06
Nä fotogen sprutar man väl inte så ofta numera, har använt min gamla till lacknafta nån gång ibland vid rengöring för målning på större grejor.

Just så Slurfi. Fast rostskydd tvivlar jag på, finns särskilda sprutor för det som nog funkar mycket bättre. Har ännu inte själv testat det där med hett vatten, det är Olle som har gjort det och funnit att det funkat mycket bra.
av Vardon sön 23 apr 2017, 17:53
Jag har även sprutmåla falu rödfärg med den när man inte kommer åt.

Lacknafta för tvätt är alltid trevligt