Ja det betyder alltså att älgjakten är över. Eller i år att älgjaktsveckan är över. Vi har en kalv kvar på tilldelningen plus av vi säkert kommer få mer då det skjutits dåligt bland andra lag. Det blir alltså efterjakt, vilket var länge sen. Finns en charm i den också, när man i januaridagens bitande köld under några få timmar försöker få tag på en kalv (om det nu ska kallas kalv i januari?). Hursomhelst, det var en ganska vanlig jakt som bjöd på lite spänning, en del tristess, lite frysa och en massa trevligt umgänge runt en uppsprättad älg :roll: Lite stämningsbilder från mina pass nedan, det sista var ett nytt pass för mig. Riktigt dåligt skick med dyngsur ved och en dm djupt vatten som golv! Fick ge upp efter 3,5 timme och sätta mig i sluttningen bakom, fötterna höll på att bli för kalla.
Har kört med mina Huskvarna standard huggarkängor denna jakt, det bästa jag haft. Varma, stadiga och täta. som vanligt numera så sköter jag utkörningen av älgarna. Det sliter bra nog på fyrhjulingen, så ersättningen man får går åt. Men ibland funderar jag. I år gick vinschlinan bak av då älgen fastnade i en stubbe och fick en ordentlig reva i en av plastskärmarna mot ett träd. Men alla damasker höll! :smile:

Fast en sak var väldigt ovanlig i år. Veckan före jakten när jag höll på och grejade med passen var det hur mycket älglus som helst. Sen regnade det massor fram tills i måndags. Har inte sett en enda lus!!Men däremot har jag haft massor med vingliga getingar i passen, det har aldrig hänt förut. Ur led är något. :shock:
Dag 2-hoppas på en på min sida av kammen
Dag 3 - mitt vackraste pass
Dag 4 - spännande pass.....
Dag 5 - blött men lysande läge


8 kommentarer | Läst 5798 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 17:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av bodaedet fre 17 okt 2014, 21:44
Bidde det nån älg för dig då.
Har själv suttit bakom spakarna på H8 an, så jag får mina jaktupplevelser genom er.
av Uvskogen fre 17 okt 2014, 22:14
bodaedet skrev:Bidde det nån älg för dig då.
.


Nä, denna älgjakten blev det bara älgar bakom ATVn....
av halvproffs lör 18 okt 2014, 06:20
Själv fick jag inte skjuta någon älg men vi har 4 kalvar kvar till ett senare tillfälle så chansen finns fortfarande fast inte med lika stor spännig. Köpte en beg. boggievagn till hjulingen och monterade en Warnwinch och det blev mycket enkelt att få upp dom på vagnen. Bara att trycka på knappen.! Visst tar hjulingen stryk när det är obanad terräng så motorsåg med är ett måste med alla höga stubbar.
av lfq lör 18 okt 2014, 07:44
Blir lite avundsjuk på de fina passen, men kanske lite väl öppna för älgen.
av Uvskogen lör 18 okt 2014, 08:08
Kanske det men de står där det stått sedan en massa år, vi skjuter massor med älg längs kraftledningarna. Två går genom vårt område (varav den ena är Harsprångslinjen!).
av Slurfi lör 18 okt 2014, 12:14
Mäktig kraft i den linjen.
av Kse lör 18 okt 2014, 21:04
Måste vara duktigt spänningsfall i en så lång ledning.
av lissnils mån 20 okt 2014, 21:01
Hemskt att veckan är slut redan. Men det blir efterjakt för oss med. Inte en älg fick vi... Ska skjuta två tjurar och två kalvar. Tjurarna lurade oss på mån, tis - sen försvann de. Kalvar har vi inte sett på hela veckan. Däremot tre döda älgar som den brune eller de grå var banemän till. Men som alltid är det mycket det sociala som är grejen. Mycket god mat och dryck i goda vänners lag i fäbodstugan.