i Norrland! (Det blev inget Trondheim i år "slurfi")Denna gång med Karin. Vet inte riktigt vad det är för egenskaper jag har blivit född med som gör att jag inte kan resa och ta det lugnt. Nåja, Karin, som aldrig varit längs Norrlandskusten tidigare fick då i varje fall se en del. Vi for upp till Umeå första dagen och sov över där. Fruktansvärt varmt var det men ett perfekt hotellrum med strålande utsikt över Umeå. Dagen efter blev det en tur till Pite havsbad via Långträsk. Ville kolla att allt såg bra ut på mormors grav. Sen vidare till Luleå, där vi på vägen bestämde oss för att iv nog hinner med Haparanda och Kukkolaforsen före det blir mörkt.
Det gjorde vi, och riktigt märkvärdig var det när vi passerade Sangis. Jag berättade för K att där hälsade jag och Sara på Skogsrået+Skördarförare och pekade och vem ser vi inte stå i vägkanten och greja med skyltar? Jo just skogsrået, vad är oddsen för det :shock:
Vi susade förbi och övervägde för ett kort ögonblick att vända tillbaka, men överraskningsbesök en fredagskväll är ju ingen höjdare.

Vi hann med forsen och Karin fick beträda finsk mark dessutom! Därefter färd tillbaka till Luleå och en vidrig övernattning på Scandics hetaste rum, helt utan ventilation. Jag fick faktiskt gå ut ett tag mitt i natten för att försöka svalka mig lite. Sen i linje med denna typ av resa så for vi från Luleå via Bjuröklubb (supervackert - rekommendera starkt!) ända hem. Resan gick hur bra som helst. vi hade i och för sig tänkt stanna en natt i Sundsvall men alla hotell längs vägen hade enbart överheta rum att erbjuda så kunde vi lika gärna rulla på nedöver.
Så, nu vill K tillbaka också så nästa resa får bli en i betydligt lugnare tempo. Sen vill hon visa mig Skåne där hon varit mycket mer än jag. Nu finns det ju en till anledning att åka dit också :wink:
Bjuröklubb


4 kommentarer | Läst 3773 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 17:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte sön 27 jul 2014, 22:27
Jomenvisst :grin: !
av Slurfi sön 27 jul 2014, 22:47
Trondheim står väl kvar så det kan väl passa till nästa tillfälle.
Det finns mkt att se bara man tar sig ut i landet, kanske fler borde prova?
av skördaren 2 mån 28 jul 2014, 14:27
Det var ju synd att ni inte stanna till skogsrået och jag var hemma hon hade öppet sin loppis på fredag kväll några timmar o jag satt väl bara o titta på tv :)
Ett litet semester tips för er som besöker Torneå på fiska sida där finns ett kaffe i vattentornet öppet mellan 10-18 otrolig fin utsikt över svenska o finska sidan :)
av Uvskogen mån 28 jul 2014, 20:20
skördaren 2 skrev:Det var ju synd att ni inte stanna till skogsrået och jag var hemma hon hade öppet sin loppis på fredag kväll några timmar o jag satt väl bara o titta på tv :)
)

Ja, vi borde nog gjort det, nästa gång gör vi det absolut!