Blir inte ett foto eller ett enda klipp i det här inlägget!!

Jo brukar ju skriva sådär förnumstig när någon startar en ny blogg, "uthållighet är viktigare än frekvens". Men nu var det väl länge sen jag fick ner något här. Konstigt egentligen, då det hänt massor, och händer!. Sitter här och lyssnar på Disturbed, kanske ett tecken för övrigt.

Nå, vill inte du ska tror jag bara latar mig. Har timtals med film men fastnat i redigerarträsket. Köpt världens bästa redigeringsprogram! Med andra ord blir jag aldrig klar

Resan till Kanada och USA blev hur bra som helst. Tusan vad man lär sig av att fara iväg iblan. Fick dessutom åka en pickup som skulle gjort, till och med, "slurfi" imponerad! Väldigt snygg och med ett väldigt ljud med tillhörande drag! Kommer ett klipp vad det lider!!
Sen när vi kom hem köpte vi grannfastigheten i byn. Tog 30 år sen förra chansen, men då var Karin och jag nygifta och kom precis från en lägenhet. Tyckte att ett hus räckte mer än väl! Kanske borde tänkt lika nu men men, nu är huset köpt. Har lagt ner nästan hela semestern på att röja tomten, 30 års oskötsel, även i en by, sätter sina spår. Skickade iväg runt 50 kubik i första vändan (ja jag kunde inte förmå mig själv att köra det på släpvagn så jag köpte in tjänsten - klipp kommer där också!). Har sågat, spettat, grävt med kran men till slut fick jag lov ringa in grävare. Han har gjort första vändan, blir en till.
Huset sen är en egen historia. Byggt i heltimmer med panel, 1913. Delar av golvbjälklag och syll uppäten av hästmyror. Hoppas det går att rädda, får besök av "experter" på måndag. Får se hur det blir, men lite lockande som ett projekt är det. Tomten har dessutom en rejäl jordkällare, fixade till en ny isolerad dörr igår. Känns väldigt rätt med ett strömfritt "kylskåp".

Men idag fick det bli lite skogen. Var ett tag sen,. Lagade den trasiga bron över till den södra delen av skiftet. Ska gallra färdig där i vinter så behöver få vägen att fungera. Krävde en hel del röjning även där, har inte skött om den på några år.

K och jag avslutade med sen lunch och kaffe i huggarkojan.

9 kommentarer | Läst 2258 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av lfq sön 14 aug 2016, 06:44
Gratulerar till köpet av grannfastigheten, och förnuftigt att köpa in de tjänster som du annars skulle lagt för mycket tid på.
Ser fram emot dina nya klipp. Ha en fin söndagsmorgon.
av Erre sön 14 aug 2016, 08:25
Grattis till köpet!
Låter som att det är fullt upp.
Ser oxå framemot dina filmer.

Lunch i huggarkojan lät inte fel.
av sundelius sön 14 aug 2016, 10:08
Gott att höra att det rullar på :smile:
av Kse sön 14 aug 2016, 10:11
Ja det blir så för mig med ibland, ju mer som händer ju mindre skriver man.
Vad har du för program när du redigerar filmerna?
av Slurfi sön 14 aug 2016, 10:57
Jag är impad redan innan jag vet vad det är för jänk du åkt.
Ser framemot en reseskildring.
av Uvskogen sön 14 aug 2016, 12:40
Kse skrev:Ja det blir så för mig med ibland, ju mer som händer ju mindre skriver man.
Vad har du för program när du redigerar filmerna?


Power director. Kostar pengar men har massor med funktioner!
av totte sön 14 aug 2016, 13:47
Vad trevligt på många sätt! Grannfastigheten var väl riktigt bra att köpa det blir gott om plats för en hel del, både ute och inne. Vi hoppas att det går att rädda kåken, myrorna skall väl kunnig folk få död på och sen handlar det om hur mycket som behöver bytas.

Så var det ju efterlängtat att höra av dig, har varit lite tunnsått i bloggarna över sommaren och dina äventyr i Dalaskogarna, Dalabyn och utomlands är alltid god läsning/bio.
av machonisti sön 14 aug 2016, 18:10
Säkert mycket jobb men roligt är det att greja i. Vissa saker brukar vara dyra men ifall man kan ge avkall på lyx kan man sätta in en hel del begagnat. Ofta till förmånligt pris, ibland kan man till och med använda sånt som folk slängt.
av Blivande snickare sön 14 aug 2016, 19:25
Kul att höra av dig igen Uven! :grin:
Skönt att höra att du haft fullt upp och inte hamnat tillbaka i sjuksängen och därav varit tyst. Var lite orolig en stund faktiskt!

Håller med kören, ser fram emot filmer och bilder! :grin: