I natt försökte någon stjäla min släpvagn med fyrhjulingen pålastad. Den stod parkerad på min plan nedanför huset. Lastade igår kväll för att komma iväg snabbt på morgonen. Har ju köpt en ny så den skulle skjutsas in till handlaren.
Hittade släpet i morse avhakat från bilen och kontakten lösryckt, men tydligen har något stört dem så de hade dragit. Fånglinan satt kvar men släpet hade släppt ner på backen utan att hissa ner stödhjulet.
Väldigt obehagligt och tyvärr får man ju inte göra som i USA. Skulle vilja få sätta upp en skylt "Trespassers will be shot, survivors will be shot again ." och sen genomföra det. :evil: Fast det räcker väl med skylten för att åka i fängelse i mesiga Sverige antar jag....

Nå, normalt så står den längre upp på gården och ordentligt fastkedjad. Men det är väl själva f-n att man inte kan få ha grejorna sina ifred. Dessutom obehagligt, inte minst för K om jag är bortrest. Sånt här skapar ne oro som inte är helt lätt att skaka av sig, Någon har knallat runt huset under natten med onda avsikter. Bläähh! :sad:

25 kommentarer | Läst 8507 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av totte mån 23 feb 2015, 13:51
Fy f-n! Men det är märkligt vad fräcka dom är, kör in mitt i tätbebyggda kvarter. Undrar inte på att du får lust att ladda bössan.
av ollonet mån 23 feb 2015, 13:53
Tråkigt att folk inte kan skilja på ditt och mitt. Har en sån skylt men ännu ej uppsatt. Man kanske borde skaffa några truppminor, men då kan ju hjulingen skadas.............
av Hugin mån 23 feb 2015, 13:53
... Pundare som (i mörkret?) inte sett fånglinan, eller förstått dess funktion, då de försökte baxa över släpet till eget fordon?
av ollonet mån 23 feb 2015, 14:01
Tråkigt att folk inte kan skilja på ditt och mitt. Har en sån skylt men ännu ej uppsatt. Man kanske borde skaffa några truppminor, men då kan ju hjulingen skadas.............
av lfq mån 23 feb 2015, 16:08
Dags att investera i några larmprylar och gummikulor till "haglan".
av isteskog mån 23 feb 2015, 16:32
Tur att man inte äger någon bysse.... :(
av Blivande snickare mån 23 feb 2015, 17:42
Ja de e fan hur det tycks va svårt å hålla skillnad på mitt och andras! :evil: :evil:
Elkastarn laddad å gropen färdig grävd borde man ha!
av halvproffs mån 23 feb 2015, 18:36
Här var skiten framme i höstas o tog en nästan ny 1000kubik Can-am o på en annan gård tog dom en spritt ny snöskoter, aldrig körd. Själv råkade jag ut för stockholmssommargrannens ungdomars fest. Tog sig in i traktorn, fick fart på den med backen i och hoppade ut. Den stod och grävde mot min ganska nya huggarvagn och en del gick sönder. Fanns ett par grabbar som var reko o hoppade in i traktorn o fick stopp på den(farligt egentligen) Annars vete tusan hur det hade slutat. Förstår inte hur det kan vara kul att förstöra för andra.
av sundelius mån 23 feb 2015, 19:06
Skönt att de misslyckades dock
av Qkeeper mån 23 feb 2015, 19:48
Tråkigt men nog tyvärr så det kommer se ut ett tag till framöver. Men fräcka är dom, här jobbade dom garanterat över timmen när dom stal grizzlyn (som med lite tur återfanns) då dom demonterade fästen, kärra, kedjor m.m sedan rullade dom den snett över gräsmattan förbi kåken ( syntes i frosten på morgonen). Som sagt fräcka är dom.
av zeetorg mån 23 feb 2015, 21:14
Ja man blir både uppgiven och förbannad på samma gång. Det är väldigt olustigt med nattliga besök även om dom inte lyckas ta någonting.
av Kris mån 23 feb 2015, 21:37
Hos meg har jeg bilde av rottweilern ved innkjøringen til gården og det står att den går løst.
av machonisti mån 23 feb 2015, 23:10
Enda man kan göra är att ringa polisen, som kanske kommer. Så skall man akta sig att ställa till med något som kan skada tjuveländet för då står husägaren skyldig.
av Mangan tis 24 feb 2015, 10:14
Personligen föredrar jag att leva i ett samhälle där människors hälsa står över döda ting. Om du eller någon annan inte är i fara, använd inte våld.
av machonisti tis 24 feb 2015, 12:11
Mangan skrev:Personligen föredrar jag att leva i ett samhälle där människors hälsa står över döda ting. Om du eller någon annan inte är i fara, använd inte våld.
Nog blir du väl arg om nån skulle stjäla din vajerkran?
av Uvskogen tis 24 feb 2015, 13:06
Mangan skrev:Personligen föredrar jag att leva i ett samhälle där människors hälsa står över döda ting. Om du eller någon annan inte är i fara, använd inte våld.


Nå, nu var det väl inte helt allvarligt, men ett hagelskott ovanför huvudet kanske kan tvinga dom att byta underkläder i varje fall...

Men det finns något uppgigande i det som hände idag. Jag gjorde ju en polisanmälan om "tillgrepsförsök" på polisens hemsida igår. Till min totala förvåning så ringde det en polis idag!!! Hon frågade om hur det gått till, lite mer fakta, om jag sett några spår samt lite resonemang om hur man skydda sig. Det där med Grannsamverkan är nog inte så dumt. Visst kollar vi åt varandra redan nu, men kanske lite mer organiserat är ännu bättre?
av Mangan tis 24 feb 2015, 13:59
Visst blir jag arg, men det utsätter varken mig eller tjuven för någon fara. Risken med hagelskott över huvudet är att tjuvens kompis kanske lackar till och drar till dig med en kofot i huvudet eller så. Även om du likt Rambo skjuter hela högen, så vet jag inte om det blir så bra. Du kanske inte kan vara i skogen mer pga lätt hjärnskada, och din vapenliens lär ju ryka.
av Kse tis 24 feb 2015, 18:50
Ja det skulle vara ytterst olämpligt om man kom på tjuven när man har hagelsprakaren i hand :twisted: , jag slipper helst.

Nu vill man ju inte att tjuven ska komma över huvudtaget, ställ grejerna väl synligt där det är ljust eller ha en rörelsestyrd lampa som varnar.
Stället man undan grejerna så kan ju tjuvarna arbeta ostört, men såklart hjälper inte det heller om man är nog fräck.
Att fästa skoter/släp/fyrhjuling i en kedja eller vajer är oxå bra, se dock till att den är lång så att dom hinner få upp lite fart innan det tar stopp. :mrgreen:
En åtelkamera kan ju oxå fungera som en varning om än med viss fördröjning, sen får man ju dessutom en bild på förbrytaren. Inget man kan använda i rätten men bra att ha ändå....
Ska själv lägga upp en kamera där vi flisar.
Kollade med länsstyrelsen och det är ok så länge inte allmänheten har tillträde till området, finns bara en väg in och där är det en bom.
Det gå ju att ta sig in utan problem både till fots och med skoter bakvägen men detta betyder inte att man har tillträde till området.
av Tosca tis 24 feb 2015, 22:07
Hur är det med en tomt, den har väl inte allmänheten tillträde till?
Ett av de bättre undantagen i allemansrätten.
av Kse tis 24 feb 2015, 22:29
Vet ej, gör som jag och ta kontakt med Länsstyrelsen på din ort, be att få tala med den som har hand om tillstånd för kameraövervakning.
av Kse tis 24 feb 2015, 22:32
Vet ej, gör som jag och ta kontakt med Länsstyrelsen på din ort, be att få tala med den som har hand om tillstånd för kameraövervakning.
Du kan ju alltid ansöka om att få ha en kamera men det kostar några tusen oavsett om du får tillstånd eller inte.
av lfq tis 24 feb 2015, 23:15
Lagen är väl ganska tydlig med avseende på vilken grad av våld man har rätt att bruka när det gäller en pågående stöldhandling. Man har alltså rätt att med våld hålla kvar brottslingen, dock får man inte bruka mer våld än nödvändigt.
av Röjkvist tis 24 feb 2015, 23:50
Se till att ni har fyrhjulingar mm registrerade på annan adress än där fordonen förvaras!
av Mangan ons 25 feb 2015, 10:50
Man får ha kamera i egen hemfridszon, men det skall vara skyltat för (välkomna) besökare. Kameran får.inte filma utanför zonen,.så det går att känna igen folk.

Visst får man använda våld för att hålla kvar, men.risken är.ju att tjuven använder våld för att komma därifrån.
av rikard_e tor 26 feb 2015, 04:41
Hade besök vid huset i tisdagsmorse, dom hade lagt singelsten på trappen, idag hade dom försökt få upp tanklocket på ena bilen, har sett en bil parkerad med en person i 2 dagar när jag kommit hem (runt 2 på natten) senaste gången var för 2 timmar sen.