Efter en omtumlande vecka så har jag kommit en liten bit vidare. Jobbet startade bra förra veckan med att svärson kom upp på tisdag och vi fick massor gjort med grundstockarna och framförallt släpa upp en massa plank uppför backen. Det kändes märklig tungt på onsdagsmorgonen, blev tvungen åka hem och vila mig efter någon timme. Väldigt mysko känsla i magen hade jag som sen förklarade sig. Blev två dagar mest sittandes på toalettstolen :sad: . Dessutom feber, en tag upp på 39 grader, undrar just vad jag drabbades av :???:
Det värsta var att både jag och svärson hade ett sedan länge inplanerat besök i Oslo och AC/DC spelning på fredagen.
På fredag morgonen bestämde jag mig ändå för att åka. Det blev en väldigt bra dag, på darriga ben, i Oslo. Solsken och varmt och kanonbra spelning på kvällen på Valle hovin. En perfekt arena för AC/DC. Sliten och bedagad, rostigt järn och sprucken betong. Men jag vek ner mig i slutet av spelningen så något party blev det inte, vacklade tillbaks till hotellsängen direkt och sov till morgonen. Men idag så kände jag mig nästan helt återställd så massor blev gjort idag. Golvet ligger nu på plats, lite udda att göra det först kanske men det finns en tanke. Det hela blev större än jag hade tänkt mig så nu lutar jag åt att kojan för bli som en slogbod med rum och veranda istället för ett litet hus.
Egentligen så är det svåraste med hela bygget att komma ihåg vad syftet är, en koja att byta om i och ta en kopp kaffe eller lunch när jag jobbar. Inte en jaktstuga, inte ett timmerhus, inte en...Det blir dyrt nog ändå med allt sågat virke. Men sen ska jag gå en timringskurs eller två, har blivit väldigt sugen på att lära mig hur man gör och sen bygga en mer permanent koja i skogen som kan stå i minst hundra år!
Kanske ska ge mig så här?


10 kommentarer | Läst 3992 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av ananders mån 20 jul 2015, 21:23
Snyggt jobbat :-BD
av Erre mån 20 jul 2015, 21:25
Ett räcke sen har du stöd till bössan när du jagar älg. Plus att med räcke klarar du även en kräftskiva som spårar ur. :wink: :grin:

Ser bra ut!! Ska bli intressant att följa bygget!
av halvproffs mån 20 jul 2015, 21:40
Ser fint ut, både bygget och utsikten.
av isteskog mån 20 jul 2015, 22:11
Kommer nog att bli en mysig koja! Fin utsikt har du iaf redan :)
av Slurfi tis 21 jul 2015, 09:29
Ja du har hittat ett fint ställe onekligen.
av Mangan tis 21 jul 2015, 11:25
Ett räcke, så har du en fin tältplats. Sen så sätter du ett enkelt tak över ena halvan med någon enkel vägg, så har du ett vindskydd. Sen så kanske ett tak över andra halvan, och resterande väggar med ett fönster och en dörr. Sen två fönster till och kanke isolera lite på insidan?

Saknas bara en parabol, så har du din sommarstuga! :D
av sundelius tis 21 jul 2015, 23:49
Tror att du flyttar dit för gott Uven :grin: :wink:
av Uvskogen ons 22 jul 2015, 18:16
Efter idag så lutar det åt bosättning, i varje fall på deltid! :smile:
av salar ons 22 jul 2015, 23:20
Timrade en liten stuga ,12m2,I mitten på nittiotalet.Det var det absolut roligaste projekt jag har gjort.Så jag säger bara GO FOR IT.
av lfq fre 24 jul 2015, 21:46
Fin början och vilken utsikt!