Har haft problem med kranvagnen ett tag. Det ena stödbenet orkade inte hålla emot ordentligt när det blev tung last. Kunde inte hitta någon omedelbar förklaring heller. Men så i söndags när jaghöl på och lasta ris slm satt fast ordentligt, då såg jag! I ena ögonvrån, ser jag en liten fin stråle som sprutar rakt ut från stödbenet och glittrar i solen. Tamigtusan, var det inte ett litet hål på ena slangen, mindes direkt att det har hänt mig förut.
Nå, ingen stor sak, hem och plocka av ena stödbenet och av med en av cylindrarna. Då märkte jag dessutom att en av lbultarna som ena stödbenet svänger runt var alldeles böjd. Fick bruka bra med våld för att få ut den och få loss cylinderna. Har nog kört i en sten ordentligt i skogen för hela fästplåten var böjd.
Försökte knacka själv men det var helt meningslöst med de verktyg jag har, alldeles för grov bult för det.
Så i morse for jag ner och fick slangarna gjorda, det gick på ett ögonblick ( bytte båda). Bulten tog jag med mig och åkte ut till BSM i Borlänge. Trodde detvar en ganska liten mekverkstad men tvärtom. Där fanns mekanisk verkstad, tunnplåt och grovplåtsavdelningar. Hursomhelst, gick in på kontoret och fick prata med en trevlig karl som lovade fixa till den. Fyra timar senars ringer dom pch säger att nu är den riktad och klar. Hämtar den och fråga hur de vill ha betalt?. "Nä, det var så lite så det struntar vi i!" Sånt gör mig glad! ☺

Så nu har jag precis kommer in efter lite montagejobb. Passade på och rundsmörja vagn också, samt dra åt några lösa skruvar....

3 kommentarer | Läst 1854 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av lfq mån 08 jun 2015, 22:07
Jag råkade ut för något liknande när jag kom med ett par 2'x6' plank och ville ha ett 6' vinklat järn fastbultat i ena ändan. Det blev en bra uppkörsramp till min Oxenmaskin.
När jag ville betala blev svaret att jag kunde svänga förbi med lite fikabröd när det passade. Är alla mekverkstäderna lika hyggliga?
av totte tis 09 jun 2015, 12:18
Sånt händer, fast inte så ofta. Körde runt i Värmland en gång i tiden med min gamla 2-taktare som jag rätt nyss köpt. Drivknutarna på den skulle smörjas var 150:e mil, nåt som jag inte fått klart för mig. Den tuggade otäckt i ratten i kurvorna så jag körde in på SAAB-verkstan i Sunne. Det var vid lunchtid men en glad man som var verkmästare strosade runt i lokalen och kom ut. Efter diagnosen kördes bilen in, han smorde knutarna noga och berättade och visade hur det skulle göras på bästa sätt. Och på frågan om betalning sa han: "Nä dä köster inget, det gjorde jag ju på lunchen".
av axwell tis 09 jun 2015, 23:16
Läckande slang till stödbenen, ett latent fel pga, fuskjobb vid håltagningen för slangdragningen.
Opolerade borrhål med grader gjorde att jag råkade ut för precis samma sak :evil: