Jo jag är ju lite kvar i engelskan därav rubriken...
Kom hem igår och där låg de nya ASA dämparna och väntade på mig! Monterades på idag och de första intrycken är hur bra som helst. I olastat läge blev den förstås högre än med standard. Hårdare fjädring förstås men komforten är helt bra för mina syften. Den går bra på vägen och kalasbra i skogen, rejälare markfrigång skadar ju aldrig. Desto mer av den varan blir det när skogshjulen kommer på, för att inte tala om banden!
Det där med högre tyngdpunkt är ingen fråga för mig, kör den som skogsmaskin i huvudsak och vet hur den beter sig. Kan aldrig få nog av markfrigång.
Testade förststås bums med att hänga på vagnen, den sjönk kanske 20% men hade massor av ta av. Detta innan jag skruvat upp hårdheten. Tveksamt om jag en kommer göra det. Blev ändå en modiga 30 cm under draget. Blir troligen att beställa ett par till fram också, kommer bli utmärkt när jag hänger på min 75 kg frampå. Fäste och markfrigång, kan det bli bättre?
På plats - passade direkt
Blev ordentligt högre
Lite framåtstuk på den nu!
Före belastning av vagnen
Efter vagnen fullt på. Med originalet så blev axeln helt rak eller värre.


10 kommentarer | Läst 5959 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Uvskogen

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: sön 20 jul 2008, 18:33

Uvskogens skog i ord och bild

Kommentarer

av Erre tis 19 jul 2016, 16:10
Ser riktigt bra ut Uvskogen! :-BD
Blir en bra atv säsong i höst/vinter!
av lfq tis 19 jul 2016, 16:19
Kul att du fått till det. Är det något man kan köpa till vilken ATV som helst och hur fungerar manicken?
av Kse tis 19 jul 2016, 19:24
Ska du på med nya däck eller byter du efter arbetsuppgift?
av Uvskogen tis 19 jul 2016, 20:09
lfq skrev:Kul att du fått till det. Är det något man kan köpa till vilken ATV som helst och hur fungerar manicken?


Ja det tror jag, mina är måttbeställda, och jag lyckades mäta rätt för de passade perfekt. Nu kan jag nog inte förklara funktionen riktigt men de är gasdämpare med en liten slavcylinder på sidan som gör att man kan reglera hårdheten steglöst inom ett intervall. Maximal hårdhet blir väl som att steloperera kan jag tro. De ersätter både stötdämpare och fjäder.
av Uvskogen tis 19 jul 2016, 20:14
Kse skrev:Ska du på med nya däck eller byter du efter arbetsuppgift?


Ja de där som är på nu är originaldäcken, de är bara på under någon vecka på sommaren när jag "finåker" mest. Typ kör ut mig och saker till skogen för röjning eller liknade lättare uppgifter. Men även en och annan nöjestur förstås! :grin:
Annars har jag ganska grova 27" däck på, med kedjor. Ska på med dem nu för att prova hela ekipaget med hydraulpaket och framvikter. Beter det sig bra blir det nya dämpare fram också.

Det som möjligen kan vara en nackdel är att vinklarna mellan knutar och axel blir brantare. För väl se om det blir ett problem eller inte. Finns grövre axlar annars avsedda för brantare vinklar.
av Ratelle tis 19 jul 2016, 20:36
Visst ser det bra ut, får hoppas att du inte får samma problem som jag fick med min förra ATV. Hade en Polaris som jag ökade på markfrigången för att kunna ha högre kultryck. Nackdelen blev att gummidamaskerna kring drivknutarna inte pallade, vinkeln blev väl för stor så efter ett antal tidsödande damaskbyten plockade jag bort höjningen. Ratelle
av Uvskogen tis 19 jul 2016, 21:01
Ratelle skrev:Visst ser det bra ut, får hoppas att du inte får samma problem som jag fick med min förra ATV. Hade en Polaris som jag ökade på markfrigången för att kunna ha högre kultryck. Nackdelen blev att gummidamaskerna kring drivknutarna inte pallade, vinkeln blev väl för stor så efter ett antal tidsödande damaskbyten plockade jag bort höjningen. Ratelle


Jo det är ett möjligt problem om jag kör mycket olastat. (lastat så är vinklarna som med originalgrejorna).
Nu står dämparna i mellanläge, ska prova att sätta dem så mjuka det går så får jag se var de hamnar då. Justeringen är väldigt enkel att göra verkar det som.
av Kse ons 20 jul 2016, 17:15
Ja det var ambitiöst
att byta däck för några veckors finkörning, all heder för det, men jag hade nog tagit av kedjorna och kört med stordäcken på finresorna oxå :grin:
av totte ons 20 jul 2016, 20:02
Schysst stuk på åket blev det!
av Slurfi fre 22 jul 2016, 18:25
Fränt, kul med en bra produkt från hemkommunen