Hittills finaste vårdagen idag, kollade aldrig termometern, men det var ljumma svaga vindar och mest sol idag. Precis en sån dag som passar att kravla omkring i trädgårdslandet. Något som vi gjorde de första timmarna. Först krattade jag över hela trädgårdslandet och jämnade av efter fräsningen från igår. Vi påbörjade sådd och sättning med att plantera ut purjolöken som stått och växt i kruka sen i februari nån gång. Den finns på bilden, men syns knappast, vid det här laget ser det bara ut som tunna gröna trådar, som man knappt kan tro att det skall bli nåt av.

Så satte vi all lök, gul, röd och charlotten-. Nu petar vi på en bit i taget under kommande dagar med sådden. Det är också en hel del som är för tidigt att sätta, bönor, gurka och squash, bl a.



Resten av dagen och en bra bit av kvällen blev det tyngre markarbete, vid växthuset. Det var rätt mycket att schakta bort vid gaveln. Det gick ganska hyggligt, men så har jag ju en bra assistent som synes. Bakom vagnen skymtar högen av grästorvor som jag skalat av.


Fyra vagnar jord blev det att frakta bort. Jag lastar som synes lite baklass, det underlättar tippningen rätt mycket. Jorden är prima matjord så det har jag lagt på hög utanför stenmuren,


Publiken fanns på plats.


På andra sidan landsvägen är det också liv och rörelse nu, nötkreaturen kom ut på bete för ett par dagar sen. Gräset växer bra nu, djuren har bete och jag måste snart ge upp och dra ut gräsklipparn, nåt som jag vanligen väntar in i det sista med.Fast det är bättre än att slunga snö.


Två lass grus kördes in.


Inte så sällan tackar jag min lyckliga stjärna för den lilla tvåhjulstraktorn med vagn. Får ont i armarna bara av att tänka på att köra alltihop i skottkärra. Jag tar väl ungefär tre skottkärrelass på vagnen, om man räknar med en liten hobbyskottkärra. Det hade blivit arton resor med skottkärran.



Så blev det dags för mat. Vad passar bättre på en solig första maj än ett par rejäla kolgrillade kotletter med råstekt potatis och vaxbönor.

En stunds vila efter maten och sen gjorde jag ett par timmar till och strax för nio på kvällen så var grästorven lagd och det hela klart.


14 kommentarer | Läst 3632 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders sön 01 maj 2016, 21:03
En diger arbetsdag må jag säga.
av Erre sön 01 maj 2016, 21:18
F.n vad du ligger i totte!
Känner att jag måste öka. Vet inte med vad men mer än något måste öka å det fort! :wink: :lol:
av totte sön 01 maj 2016, 21:58
Nå, det var lite digert framåt kvällen, det medges, men å andra sidan så startar jag inte så väldigt tidigt på förmiddagen. Snarare rätt sent.

Nej för tusan, öka inte Erre, man får bara ont lite här och där. Det känns att det var ett tag sen jag grävde nåt seriöst. Det är inte klokt så mycket underliga små muskler det sitter på en massa märkliga ställen på kroppen. Såna där som vanligen inte verkar att vara till nån nytta alls, men nu har dom små jäklarna tydligen varit i farten. Nåväl, inget som inte kan botas med en hygglig whisky och god vila.
av Kse sön 01 maj 2016, 22:17
Han jobbar på bra "lilltraktorn", och gubben me för den delen.
av totte mån 02 maj 2016, 00:13
Och gubben blir tröttare än traktorn.
av Uvskogen mån 02 maj 2016, 11:29
Ska bli spännande att följa hur det utvecklar sig med odlingarna. Vi har knappt börjat än, står en massa saker inne som vil ut men med is på rutorna varenda morgon är det inte värt risken. Men kanske till helgen vad det låter!
av Tosca tis 03 maj 2016, 06:56
Jordtemperaturen kl 7 på morgonen är tydligen viktig om man ska tro Odla i P1.
av Uvskogen tis 03 maj 2016, 07:32
Tosca skrev:Jordtemperaturen kl 7 på morgonen är tydligen viktig om man ska tro Odla i P1.


Jamen vad ska den vara då? :???:
av totte tis 03 maj 2016, 20:40
Spelar ingen roll, jag är ändå inte vaken då :D
av totte tis 03 maj 2016, 22:55
Bra länk Tosca, tack för den!
av Uvskogen ons 04 maj 2016, 09:49
Instämmer! Tack "Tosca"
av Tosca ons 04 maj 2016, 20:29
Väl bekomme, man lär sig mycket när man nyttjar radion de flesta av dygnets vakna timmar.
av totte ons 04 maj 2016, 20:58
Så sant, jag har aldrig varit så allmänbildad som de två åren jag körde dumper och satt med radio i lurarna åtta timmar om dagen,