Mitt i veckan, igen!

Tack och bock för trevliga kommentarer. ^:)^

Igår skulle det skotas.
Men först skulle det sista bandet på, vilket gick otroligt smidigt. Kör ner på trakten och får ihop drygt ett halvt lass talltimmer innan magen ropar. Skyndar upp och häver i mig dosan för att sedan komma ner till en halvt död maskin..
Huvudströmmen funkar men startmotorn verkar inte vilja igång. Kör dit en annan skotare för att försöka hjälpstarta men det vill sig inte.

hjälpstart hjälpte inte


Verkstadskillen kommer och vi hissar upp hytten och felsöker i den mån det går. Han misstänker ett relä och tjuvkopplar så vi tar oss upp till vägen åtminstone.
Väl uppe tippar vi hytten igen och konstaterar att vi ska ordna ett nytt relä, det får bli imorgon (idag) och jag tippar upp hytten igen och låser för dagen.

Precis innan hemgång ringer verkstadskillen igen och säger att vi måste tippa hytten igen - han vet var felet sitter. En diod på generatorn som var trasig. Knipsade en sladd och satte på ny hyska och jordade den, så gick maskinen igen. Skapligt less man var efter en halv dag ute i kylan med det fina jobbet att stå och hålla i saker och titta på. :cry:

Dock visade det sig idag att batterierna inte tog emot laddning på samma maskin. Får se imorgon om vi kan lösa det då.

Idag vid lunch skulle jag byta av klasskamraten på skördaren, och kommer ner till en hytt som fått ett handtag mellan sig själv och hyttdörren. Maskinen sjunker lite mer för varje minut som går och där står vi utan verktyg. :-ss Blev till att skruva bort handtaget för att få in dörren. Fick offra några bultar men det kan det väl vara värt, hellre det än en ny dörr!

attans...


Frid.

4 kommentarer | Läst 3650 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SHR

Överhuggare

Blev medlem: tis 08 okt 2013, 22:33

Skogsbruksteknikern
Som bloggnamnet beskriver har jag läst till Skogsbrukstekniker.
En lättare beskrivning på examenstiteln vore "välutbildad skogsmaskinförare.

I dagsläget är jag utbildad skogsmästare och arbetar i skogbranchen.

Bland det bästa i livet är skogen, doften av trä och praktiskt arbete - ute i skogen.
På fritiden blir det jakt, kaffe och samkväm med vänner.

Kommentarer

av skogsjan695xl ons 22 okt 2014, 20:09
På den röda kunde ni hålla in knappen som sitter högt upp i dörr öppningen så ni lurade maskin att dörren är stängd. Då hade ni kunna kört upp nivilleringen
av SHR ons 22 okt 2014, 20:25
skogsjan695xl skrev:På den röda kunde ni hålla in knappen som sitter högt upp i dörr öppningen så ni lurade maskin att dörren är stängd. Då hade ni kunna kört upp nivilleringen

Vi kollade även det, men det såg ut att vara någon sorts magnet/sensor som inte gick att lura.. I övrigt en bra tanke, var det bland det första vi funderade på. :)
av Tosca tor 23 okt 2014, 21:15
Det kan räcka med en skiftnyckel för att lura den istället.
av SHR fre 24 okt 2014, 19:42
Tosca skrev:Det kan räcka med en skiftnyckel för att lura den istället.


Tar åt mig det så får jag prova någon gång!